Onsdag 11. desember 2019
Dansk håndballfiasko i VM, får ikke spille OL
Danmark klarte ikke å vinne skjebnekampen mot Serbia i håndball-VM. Den endte 26-26. Dermed er alt håp om dansk OL-spill neste år ute.
Publisert: 11 Desember 11:58
Danmark klarte ikke å vinne skjebnekampen mot Serbia i håndball-VM. Den endte 26-26. Dermed er alt håp om dansk OL-spill neste år ute.
Serbia ledet klart i løpet av førsteomgangen, men klarte ikke å holde på føringen. Danskene jobbet seg inn i kampen igjen. Det ble svært spennende i sluttfasen. Danmark hadde ballen, men lyktes ikke med den siste avslutningen. Skuddet gikk i tverrliggeren.
– Dette er ganske enkelt en katastrofe. Det var elendig. Vi går glipp av OL. Jeg har ikke ord, sa Anne Mette Hansen til dansk TV 2.
Serbia kan nå havne på fjerdeplassen i gruppen. Det gir også kamp om den ettertraktede 7.-plassen i VM. Den betyr en svært gunstig gruppe i OL-kvalifiseringen i mars.
De to europeiske lagene der skal møte Argentina og Senegal. To lag får OL-billett.
Danmark vant tre OL-på rad (1996–2004) i sin gullalder. Ingen nasjoner har flere olympiske titler enn danskene i kvinnehåndball. EMBED START Image Danmarks keeper Sandra Toft var viktig i nøkkelkampen mot Serbia i håndball-VM, men det holdt ikke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix EMBED END Image (©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...