Onsdag 11. desember 2019
Flere beboere fortsatt evakuert i Gjesdal
Beboerne i ett av de tre husene som ble evakuert i Gjesdal i Rogaland tirsdag, har fått flytte tilbake. De øvrige må fremdeles vente på klarsignal.
Publisert: 11 Desember 15:47
Beboerne i ett av de tre husene som ble evakuert i Gjesdal i Rogaland tirsdag, har fått flytte tilbake. De øvrige må fremdeles vente på klarsignal.
Natt til onsdag ble tre hus med i alt ni personer evakuert etter at det kraftige uværet på Vestlandet tirsdag kveld og natt til onsdag førte til oversvømmelse.
En bilist varslet politiet etter at han kjørte i et hull i veien rett utenfor sitt eget hus i Bjørkeveien i Gjesdal. Politiet fikk melding klokka 23.42 tirsdag kveld om at han skjønte at vannmengden i bakken var årsaken, da han gikk ut av bilen og så bakken bule.
To av husene har fått kjellerne fylt med vann. Da politi og brannmannskaper kom til stedet, ble det besluttet å evakuere alle beboerne.
– Beboerne i ett av husene har kunnet flytte tilbake. De øvrige er anbefalt å foreløpig vente litt, sier politikontakt Kåre Birkeland i Gjesdal kommune til NTB onsdag ettermiddag.
Det er usikkert når de andre beboerne kan flytte tilbake. Forholdene på stedet, blant annet strømforsyningen, må avklares først.
Mannskaper fra teknisk avdeling i kommunen har vært på stedet, og en gravemaskin har startet arbeidet med å sikre veien.
– Det skal graves for å finne ut hva som har skjedd og for å se hva som befinner seg under bakken. Det er klart at det har kommet mye vann inn under asfalten, opplyser Birkeland.
Bilen som kjørte ned i hullet er fjernet fra stedet. Bjørkeveien er stengt inntil videre mens veisikringen fortsetter.
(©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...