Onsdag 11. desember 2019
Drapet i Sola ble sannsynligvis forsøkt skjult
Mannen som ble funnet drept på Regestranda i Sola mandag, hadde brannskader og lå på en bålplass. Bilen hans ble funnet dumpet i sjøen ved en kai i nærheten.
Publisert: 11 Desember 21:27
Mannen som ble funnet drept på Regestranda i Sola mandag, hadde brannskader og lå på en bålplass. Bilen hans ble funnet dumpet i sjøen ved en kai i nærheten.

Stavanger Aftenblad skriver at dette tyder på at gjerningsmennene forsøkte å skjule drapet. Tre menn i 20-årene fra Rogaland er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på den 44 år gamle mannen fra Bryne. Han ble sist sett søndag på kjøpesenteret M44 på Bryne.
Politiadvokat Lars Ole Berge i Sørvest politidistrikt sier at de tre ikke er siktet for likskjending. Han ønsker ikke å gå inn på hvorvidt siktelsene kan bli utvidet.
– Det er en totalvurdering av de kriminaltekniske undersøkelsene og obduksjonen som gjør at vi trekker den slutningen at man står overfor et drap, forklarer han.

– Knytter seg til handlingenTo av de pågrepne er domfelt tidligere for en rekke forhold, mens den tredje ikke skal være straffedømt, skriver VG. Alle tre er kjent for politiet fra før.
En av de siktede ble avhørt natt til onsdag, mens de to andre ble avhørt onsdag. De tre fremstilles for varetektsfengsling i Stavanger tingrett torsdag.
Mannen som ble pågrepet først, en 23-åring som er bosatt i Klepp, har delvis erkjent de faktiske forhold, opplyser forsvareren hans, advokat Knut Lerum, til Stavanger Aftenblad.

– Han har knyttet seg til de handlinger som er begått?

– Ja, det vil jeg si, svarer Lerum.
Ifølge forsvareren ble ikke 23-åringen spurt i avhøret om hvordan han stiller seg til siktelsen, og det er dermed ikke klart om han erkjenner straffskyld. Mannen vil trolig samtykke til varetektsfengsling torsdag.
En av de to andre siktede erkjenner ikke straffskyld, og han vil motsette seg varetektsfengsling, opplyser hans forsvarer, advokat Aleksander Steinsvåg, til NRK. Det er ikke kjent hvordan den tredje pågrepne stiller seg til siktelsen.

Massiv informasjonsinnhentingPå en pressekonferanse onsdag sa Berge at det pågår en massiv informasjonsinnhenting.
– Vi arbeider med å sikre spor i tillegg til at vi avhører personer som har opplysninger med relevans for etterforskningen, sa han.
Politiet er fortsatt interessert i tips, særlig om bilen som ble heist opp av sjøen ved Ølberg havn, rundt halvannen kilometer fra stedet der avdøde ble funnet.
– Det knytter seg til informasjon om bilens bevegelser og spesielt mot tiden fra klokka 15 søndag og fram til mandag, sa politiadvokaten, som er påtaleansvarlig i saken.

Møttes på togstasjonenPolitiet vet foreløpig ikke hvor mannen ble drept. Ifølge NRK skal de siktede ha forsøkt å ta bilen fra mannen på en togstasjon på Jæren.
Det skal ha endt med at de tok med seg 44-åringen i hans egen bil, som altså ble funnet i sjøen flere mil nord for stasjonen.
Berge vil ikke kommentere om politiet mener at mannen var et tilfeldig offer, men bekrefter at relasjonen mellom dem står sentralt i etterforskningen.
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...