Tirsdag 10. desember 2019
Fly med 38 om bord på vei til Antarktis fryktet styrtet
Luftforsvaret i Chile frykter at et Hercules-fly på vei til Antarktis har styrtet siden de ikke har hatt kontakt med flyet på flere timer.
Publisert: 10 Desember 08:36
Luftforsvaret i Chile frykter at et Hercules-fly på vei til Antarktis har styrtet siden de ikke har hatt kontakt med flyet på flere timer.
Det er satt i gang søk etter mulig overlevende der flyet mistet kontakten med omverden. Det søkes også etter flyet i håp om å finne overlevende, opplyser myndighetene på Twitter.
Flyet av typen C-130 Hercules tok av klokken 16.55 mandag lokal tid fra Punta Arenas, helt sør i Chile. Flygeledelsen oppgir at den mistet kontakten med flyet klokken 18.13.
Om bord skal det være 38 personer, 17 er mannskap og 21 er passasjerer.
Flyet var på vei til Eduardo Frei, som er Chiles hovedbase i Antarktis. Basen ligger på King George Island, hvor det også ligger flere andre forskningsstasjoner.
Folk om bord på flyet skulle ut til basen i Antarktis blant annet for å drive vedlikehold av en flytende drivstoffledning på stedet.
Myndighetene har satt kriseberedskap. De pårørende av personene som var om bord på flyet, er varslet.
(©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...