Tirsdag 10. desember 2019
Norsk kvinne løslatt fra fengsel i Japan
Ingrid Martinussen (32) er løslatt fra fengsel i Japan tirsdag, etter å ha sittet 21 dager i varetekt, isolert på en glattcelle.
Publisert: 10 Desember 08:52
Ingrid Martinussen (32) er løslatt fra fengsel i Japan tirsdag, etter å ha sittet 21 dager i varetekt, isolert på en glattcelle.
– Jeg er sliten. Jeg må få stelt meg, jeg har ikke dusjet på flere dager, sa Martinussen til Dagbladet da hun forlot politistasjonen klokken 05.20 norsk tid.
Hun brukte minuttene etter løslatelsen på å ringe hjem.
– Det er en utrolig lettelse, skriver broren Bjarne Martinussen i en tekstmelding til VG.

Hevder hun er uskyldigMartinussen er fra Ålgård i Rogaland. Hun har siden 20. november sittet isolert på en glattcelle på politistasjonen Omiya Higashi i Saitama utenfor Tokyo.
Kvinnen er mistenkt for å ha bidratt til at en pakke med 140 gram marihuana ble sendt fra USA til Tokyo. Kvinnen bestilte kaker fra en venninne i USA. 32-åringen sier hun er uskyldig.
Statsadvokaten i saken ville gå gjennom saken på ny etter at bistandsadvokat Farid Bouras overleverte ny dokumentasjon til etterforskerne, skriver Dagbladet. Dokumentasjonen var Twitter-meldingene mellom Martinussen og den amerikanske venninnen hun skal ha bestilt kaker fra. Advokaten hadde også fått tak i private Twitter-meldinger som politiet i Japan ikke har hatt tilgang til.
– Hun stiller seg helt uforstående til at det er hasj i kakene. Hun forstår det ikke, sier Bouras til avisen.

Tror på henleggelseHeller ikke hennes venninne har noen god forklaring på at det var marihuana i småkakene, skriver avisen.
Til VG forteller bistandsadvokaten at de regner med at saken vil bli henlagt i løpet av noen dager.
Hvorvidt Martinussen nå vil reise hjem, eller om hun vil bli i Japan, er så langt ikke kjent, skriver Dagbladet.
(©NTB)
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.
Tirsdag 21. januar 2020
HASTER: Statsledere fra elleve land ble i Berlin søndag enige om å respektere våpenembargoen og jobbe for en politisk løsning. – Konferansen bringer ingenting nytt, sier libysk politiker.
Tirsdag 21. januar 2020
• Wikileaks-grunnleger Julian Assange sitter i dag isolert i Belmarsh høysikkerhetsfengsel i Storbritannia. Han risikerer å bli utlevert til USA, hvor han er tiltalt for 17 brudd på spionasjeloven for Wikileaks’ publisering av...
Mandag 20. januar 2020
I Hamar har det vært arbeidet i 26 år for å få på plass et museum som hedrer den folkekjære poeten Rolf Jacobsen. Fortsatt er planene helt i det blå.