Tirsdag 10. desember 2019
Demokratene skal legge fram anklager mot Trump
Demokratene er klare for å offentliggjøre flere anklagepunkter mot president Donald Trump i riksrettsprosessen i USA.
Publisert: 10 Desember 09:49
Demokratene er klare for å offentliggjøre flere anklagepunkter mot president Donald Trump i riksrettsprosessen i USA.
Demokratene skal offentliggjøre to anklagepunkter som dreier seg om maktmisbruk og motarbeiding av Kongressen, ifølge tre tjenestemenn som er kjent med saken, skriver Washington Post.
Representantenes hus skal stemme over anklagene neste uke, ifølge kildene.
En tredje anklage som dreier seg om hindring av offentlig rettsutøvelse, er blitt diskutert, ifølge CNN.
Lederen for utenrikskomiteen i Representantenes hus, Eliot L. Engel, har sagt til journalister at det vil bli holdt en pressekonferanse om saken tirsdag klokken 9 lokal tid.

Ti timer langt møte– Etter min mening er det mye enighet, sa Engel videre etter å ha deltatt på et møte på kontoret til Nancy Pelosi, lederen for Representantenes hus, som skal ha vart i nesten ti timer.
Demokratene på møtet skal ha vært enige om at Trumps forsøk på å få Ukraina til å etterforske sin politiske rival Joe Biden, gikk mot amerikansk utenrikspolitikk og tjente presidentens egne interesser.
– Mange av oss mener at det som skjedde med Ukraina, ikke er noe vi bør lukke øynene for, sa Engel.

– Skal følge samvittighetenPelosi ønsket mandag ikke å kommentere hvilke konkrete anklager de skal komme med. På spørsmål om hun har nok stemmer til å få Trump stilt for riksrett, svarte hun at hun vil at politikerne skal avgi sin stemme samvittighetsfullt.
– I en sak som denne teller vi ikke stemmer. Folk skal bare gjøre det kjent hva de tenker om det. Jeg har ikke telt stemmer, og jeg kommer ikke til å gjøre det, sa hun på et arrangement i regi av Wall Street Journal mandag.
President Donald Trump har gjentatte ganger kritisert riksrettsprosessen på Twitter, men han ga ingen offisielle uttalelser om saken mandag.
Det hvite hus har så langt ikke vært samarbeidsvillige i riksrettsprosessen. Demokratene har flertall i Representantenes hus, som avgjør om Trump skal stilles for riksrett. Men det antas at han i så fall vil bli frikjent av det republikanske flertallet i Senatet.


(©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...