Tirsdag 10. desember 2019
Vurderer å leie inn fly fra Luftransport
Fem av Lufttransports flyambulanser, som ble satt på bakken i forbindelse med operatørskiftet 1. juli, står fortsatt på Tromsø lufthavn. Nå kan de bli leid inn.
Publisert: 10 Desember 01:58
Fem av Lufttransports flyambulanser, som ble satt på bakken i forbindelse med operatørskiftet 1. juli, står fortsatt på Tromsø lufthavn. Nå kan de bli leid inn.
Administrerende direktør Frank Wilhelmsen i Lufttransport sier til TV 2 at de ikke har fått noen henvendelser om å låne ut sine ambulansefly – de har fem stående i Tromsø.
– Teknisk kan våre fly kan være operative i løpet av få timer, sier han.
Øyvind Juell, administrerende direktør i Luftambulansetjenesten, sier det kan bli aktuelt å leie inn flyene på sikt.

Babcock Scandinavian AirAmbulance opplyste i en pressemelding sent mandag kveld at det hadde satt inn to ekstra fly, og har med det seks av seks fly tilgjengelig i Nord-Norge.

VurderesHelseminister Bent Høie (H) ville tidligere mandag ikke avvise å leie inn fly fra Lufttransport.
– Det er et av de tiltakene jeg bedt dem å vurdere – hvis dette kan gi raskere effekt enn alternativene, så skal vi selvsagt gjøre det, sier Høie.
Siden Babcock overtok beredskapen 1. juli og fram til 1. desember har Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) registrert 286 hendelser som har forsinket pasienttransporten.
– Det er betydelig mer enn vi har hatt før, sier klinikkoverlege Mads Gilbert ved akuttmedisinsk klinikk på UNN.

Åpner for oppsigelseLørdag ble det klart at fem av ti ambulansefly var satt på bakken på grunn av tekniske problemer. Søndag kveld var ett av disse tilbake i drift og på plass i Bodø, men situasjonen i Nord-Norge beskrives som kritisk.
Øyvind Juell sier at situasjonen per i dag ikke er så dramatisk at de vurderer å si opp avtalen med Babcock. Men han åpner for at det kan bli aktuelt
– Det ligger alltid som en opsjon, men vi har ikke vurdert det så langt.
Det er særlig beredskapen i Finnmark som er rammet.
– Tidligere kunne vi ta luftambulansembulansetjenesten helt for gitt, den virket, til enhver tid. Nå virker den stort sett ikke, sier kommunelege Britt Larsen Mehmi i Vadsø til TV 2
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.