Tirsdag 10. desember 2019
Røe Isaksen er uaktuell som Høyre-nestleder
Torbjørn Røe Isaksen (41) sier det er uaktuelt å bli nestleder i Høyre. Næringsministeren stiller også sin plass i partiets arbeidsutvalg til disposisjon.
Publisert: 10 Desember 01:36
Torbjørn Røe Isaksen (41) sier det er uaktuelt å bli nestleder i Høyre. Næringsministeren stiller også sin plass i partiets arbeidsutvalg til disposisjon.
Røe Isaksen har gitt beskjed om at han er uaktuell til et eventuelt nestlederverv til valgkomiteens leder Harald Furre, skriver Aftenposten.
41-åringen skal bli far for tredje gang om to uker. Han sier han også mener det er behov for fornyelse i partiets arbeidsutvalg og at han derfor ikke vil tviholde på plassen sin der.
– Jeg stiller meg imidlertid til disposisjon for fortsatt plass i AU dersom valgkomiteen ønsker det, men har full forståelse hvis den ønsker noen andre inn. Jeg er ikke aktuell for andre verv enn det, sier Røe Isaksen.
Røe Isaksen sa før valget i 2017 nei til renominasjon i Telemark og er ikke lenger innvalgt på Stortinget.
De fleste i Høyre mener imidlertid at han må være valgt inn på Stortinget dersom han skal være «i posisjon» til å overta som partileder dersom Erna Solberg går av som leder i 2022, noe flere i Høyre ser som et mulig scenario dersom Høyre taper valget i 2021 og går i opposisjon, skriver avisen.
Røe Isaksen åpnet i et intervju med Aftenposten i mars for å gjøre comeback på Stortinget i 2021.
– Jeg er i tenkeboksen og vil svare nominasjonskomiteen når den tid kommer, sa han.
I forrige uke skrev Aftenposten at Tina Bru (33) er en het kandidat til å erstatte Bent Høie som 2. nestleder i Høyre. Høie blir fylkesmann i Rogaland i 2021 og går derfor av som nestleder neste år.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.