Tirsdag 10. desember 2019
Sesongens kraftigste uvær i gang i Sør-Norge
Det meteorologene omtaler som sesongens kraftigste uvær, er tirsdag kveld i gang i Sør-Norge. Uværet fører til vanskelige kjøreforhold og stengte veier.
Publisert: 10 Desember 20:06
Det meteorologene omtaler som sesongens kraftigste uvær, er tirsdag kveld i gang i Sør-Norge. Uværet fører til vanskelige kjøreforhold og stengte veier.
Det ventes kraftig vind over store deler av landet det neste døgnet, ifølge meteorologene. Mest vil det blåse i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, hvor det er stedvis full storm tirsdag kveld.
På Vestlandet oppfordres folk til å binde fast løse gjenstander. Meteorologene advarer også om at uværet kan påvirke trafikken, og at trær kan blåse over ende.
Det er på Vestlandet og i Trøndelag uværet vil merkes best.

Nordsjøen rammesIfølge Bergensavisen er alle helikopteravganger fra Florø og Bergen til og fra Nordsjøen stoppet. I Stavanger gikk siste helikopter klokken 13.30, og alle avganger resten av dagen er avlyst. Også Kristiansund lufthavn har kansellert flere avganger til Nordsjøen.
I Bergen er det ventet rundt 50 millimeter regn fra tirsdag morgen til onsdag morgen, opplyser meteorolog Isak Slettebø ved StormGeo til Bergens Tidende.

SnøskredvarselDen kraftige vinden fører også til at det er utstedt farevarsel på nest høyeste nivå – oransje – for snøskred flere steder på Vestlandet. Faren for snøskred er betydelig i både Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Indre Sogn, Voss, Hardanger og i Heiane i Sunnhordland, ifølge varsom.no.
Meteorolog Kristin Sæther ved Vervarslinga på Vestlandet ber folk holde seg innendørs om de ikke har helt nødvendige ærend.
– Det er kraftig nok vind til at greiner kan knekke, og vi venter store utfordringer i trafikken med snøfokk i tillegg til kraftig vind, sier hun til NRK.

Stengte fjellovergangerI Sør-Norge er det en rekke stengte veier tirsdag kveld. Blant annet er alle fjellovergangene i Hedmark og Oppland stengt. På de mest trafikkerte fjellovergangene mellom Øst- og Vestlandet er det kolonnekjøring.
I Nord-Norge er det også en rekke stengte veier, og kolonnekjøring på mange strekninger.
På Vestlandet er også flere ferjestrekninger stengt på grunn av vind og vær.

Mye snøDet er også sendt ut oransje farevarsel for fjellene i sør på grunn av store snømengder. I tillegg blir det kraftig vind og snøfokk, som gir vanskelige kjøreforhold, ifølge meteorologene.
Det er også sendt ut gult farevarsel på grunn av sterk vind langs store deler av kysten.
– Lokalt kan det bli vindkast på 27 meter per sekund, tvitrer meteorologene.
(©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...