Mandag 9. desember 2019
«Marriage Story» er årets Golden Globe-grossist
Netflix-filmen «Marriage Story» kan gjøre det skarpt i Golden Globe. Skilsmissedramaet rasket med seg hele seks nominasjoner – inkludert beste dramafilm.
Publisert: 09 Desember 15:47
Netflix-filmen «Marriage Story» kan gjøre det skarpt i Golden Globe. Skilsmissedramaet rasket med seg hele seks nominasjoner – inkludert beste dramafilm.
Filmen som blir omtalt som et «hjerteskjærende skilsmissedrama», plukket med seg nominasjoner blant annet for beste dramafilm, beste mannlige (Adam Driver) og kvinnelige (Scarlett Johansson) hovedrolle og beste manus.
Rett etter følger Martin Scorseses «The Irishman» og Quentin Tarantinos «Once Upon a Time in Hollywood» med fem nominasjoner hver.
Offentliggjøringen av Golden Globe-nominasjonene mandag sparker i gang Hollywoods årlige prisutdelingssesong som kulminerer med Oscar-utdelingen i februar. Golden Globe-utdelingen går av stabelen 5. januar og skal nok et år ledes av komikeren Ricky Gervais.

«Ut og stjæle hester» ikke valgtNorges Golden Globe-kandidat «Ut og stjæle hester» nådde ikke opp i nominasjonskampen for beste fremmedspråklige film.
Nærmere 100 filmer konkurrerte i denne kategorien, og de fem filmene som nådde til topps, var de to franske filmene «Les Misérables» og «Portrett av en kvinne i flammer», sørkoreanske «Parasitt», spanske «Smerte og ære» og amerikanske «The Farewell»
«Ut og stjæle hester» er også Norges Oscar-kandidat. Der blir kortlisten for nominasjonene offentliggjort 16. desember.

Skarsgård nominertSvenskene kan på sin side feire at Stellan Skarsgård ble nominert i kategorien «beste mannlige birolle» for sin innsats i HBO-serien «Chernobyl».
– Det er veldig morsomt, sier Skarsgård til det svenske nyhetsbyrået TT.
Han sier det er kult å nærme seg samme nivå som sønnen Alexander Skarsgård, som i fjor fikk en Golden Globe for sin innsats i TV-serien «Big Little Lies».
Sverige er også med i kampen om beste miniserie med "Chernobyl", som er regissert av svenske Johan Renck, og i kampen om beste filmlåt med Beyoncés låt "Spirit", som er produsert av svenske Ilya Salmanzadeh.
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.