Mandag 9. desember 2019
Johnsons parti øker på måling
Britenes statsminister Boris Johnsons parti De konservative øker forspranget noe til Labour på måling tre dager før valget.
Publisert: 09 Desember 03:18
Britenes statsminister Boris Johnsons parti De konservative øker forspranget noe til Labour på måling tre dager før valget.
De konservative leder 14 prosentpoeng foran Labour, opp fra 9 prosentpoeng på en måling fra forrige uke, viser en måling Survation har utført for ITVs TV-program Good Morning Britain, skriver Reuters.
På målingen får Johnsons parti 45 prosent, opp 2 prosentpoeng. Labour får 31 prosent, ned 2 prosentpoeng.
Reuters skriver at tallene er rundet av til nærmeste fulle tall, noe som forklarer avviket mellom økningen i ledelsen De konservative har til Labour og endringen i hvert partis individuelle tall.
Over halvparten, 52 prosent, av de spurte sier de kommer til å stemme taktisk i parlamentsvalget, som er torsdag.
1.012 personer deltok i undersøkelsen som ble utført mellom 5. og 7. desember.
Valget ble utskrevet for å løse den lammende brexitkrisen i Storbritannia.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.