Mandag 9. desember 2019
Skarpnord mistet europatourtittelen på målstreken, men kåret til årets spiller
Marianne Skarpnord tapte kampen om sammenlagtseieren på europatouren til tyske Esther Henseleit, men den norske golferen ble kåret til årets spiller.
Publisert: 09 Desember 07:30
Marianne Skarpnord tapte kampen om sammenlagtseieren på europatouren til tyske Esther Henseleit, men den norske golferen ble kåret til årets spiller.
Den tyske 20-åringen gikk til topps i Kenya Open søndag, og hun var den eneste som kunne vippe Skarpnord ned fra førsteplassen. Hun gjorde det med stil da hun satte banerekord med 64 slag, hentet inn sju slag på Julia Engström og tok seieren hun trengte. Hun endte ett slag foran indiske Aditi Ashok og tre foran Engström.
Skarpnord greide bare delt 34.-plass i en turnering der hun ikke så 60-tallet på noen av sine fire runder. Tonje Daffinrud var beste norske i Mombasa med delt 26.-plass.
Ifølge VG ble Marianne Skarpnord derimot stemt fram som årets spiller på Europatouren i golf for kvinner.
– En super sesong og en ekstremt populær utøver på touren. Gratulerer, skriver Ladies European Tour på Twitter.

Første tyske vinnerHenseleit ble den tredje som har vunnet europatouren sammenlagt og blitt kåret til årets førsteårsspiller i samme sesong, etter Laura Davies i 1985 og Carlota Ciganda i 2012.
Hun er den første tyske sammenlagtvinner på europatouren. Hun er også første tysker som blir «rookie of the year».
– Det kunne ikke blitt bedre enn å avslutte sesongen med seier, og det er bare utrolig at jeg vant sammenlagt og ble rookie of the year, sa Henseleit.

Skuffet lørdag– Jeg var skuffet over det jeg gjorde lørdag, men bestemte meg for å gjøre mitt beste på hvert hull. Etter ni hull var jeg to slag bak lederen og visste at det var mulig.
Henseleit var den eneste som kunne snyte Skarpnord for sammenlagtseieren, og hun måtte vinne for å greie det. Hun kvalifiserte seg til europatouren med 3.-plass i fjorårets kvalifisering og ble profesjonell så sent som i januar.
Skarpnord kunne kopiert Suzann Pettersen, som vant europatouren sammenlagt i 2013. «Tutta» ble også rookie of the year i 2001.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.