Mandag 9. desember 2019
Drømmedag for Norge i VM: 36-25 over Sør-Korea og hjelp fra alle hold
De norske håndballjentene fikk alt de ønsket seg før avkast og kjørte så over Sør-Korea. 36-25-seieren sendte Norge langt på vei mot semifinale i VM.
Publisert: 09 Desember 14:44
De norske håndballjentene fikk alt de ønsket seg før avkast og kjørte så over Sør-Korea. 36-25-seieren sendte Norge langt på vei mot semifinale i VM.
Etter en rufsete start dominerte Norge helt mot asiatene og straffet motstanderne nesten hver gang de gjorde en feil. 1-3 ble til norsk 10-5-ledelse.
Keeper Silje Solberg spilte meget godt foran en forsvarsmur, og framover på banen var det raskt og oppfinnsomt norsk spill i perioden da kampen snudde helt.
– Det er utrolig forløsende og stå bak et lag som scorer så mye mål. I de andre kampene har vi slitt litt med å score, og det gjør at det er litt mer slitsomt å stå bak der. Deilig at dette ikke ble den «knipekampen», sier Solberg til NTB.
20-10 ved pause sier sitt. Norge var veldig god. Sør-Korea manglet mye.
– Det var en nydelig førsteomgang. Med en gang vi tettet igjen bak, var det bare å begynne å springe, sier Camilla Herrem til NTB.

MålfestSørkoreanerne skal være glad de er OL-klar som asiamester. For laget havner trolig sist i hovedrunde-puljen til Norge. Det ser nesten umulig ut at Sør-Korea (OL-mester i 1988 og 1992) skal bli en medaljekandidat i Tokyo-lekene om vel et halvt år.
Norge pøste på med mål, og Sør-Koreas keeperproblem ble nok en gang til de grader avdekket. Å spille med nesten åpent mål er ikke enkelt.
Heidi Løke kom på banen med brukket nese og blåveis rundt venstre øye.
– Det var helt fantastisk. Jeg synes vi spilte fantastisk i forsvar. Og så er vi smarte framover, sier Løke til NTB.
Andreomgangen ble en transportetappe med mer variabelt norsk spill. Kari Brattset Dale krydret den med en sjelden skru-variant ved et norsk mål.
– I annen omgang slipper vi oss litt ned, selv om målet var å vinne den omgangen også. Det gjør vi til slutt, med ett mål, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 3.

GunstigTidligere på dagen tapte både Tyskland og Nederland. Det var med på å styrke den norske topposisjonen i gruppen. Norge sikret også plass i OL-kvalifiseringen med onsdagens seier.
Norge er garantert plass i semifinalen hvis det blir et poeng mot tyskerne. Selv med tap kan det bli norsk avansement, men da kreves det at resultater i de to andre kampene går Norges vei.
Det er kampfri for Norges gruppe tirsdag. Onsdag spilles også Nederland – Sør-Korea og Serbia – Danmark. Norge kan være klar for semifinale før avkast i sin kamp.
Stillingen: 1) Norge 6 poeng, 2) Tyskland 5, 3) Nederland og Serbia 4, 5) Danmark 3, 6) Sør-Korea 2.

(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.