Mandag 9. desember 2019
Brudd for Løke, fortsetter håndball-VM tross knockout mot Danmark
Håndballjentenes tøffing Heidi Løke har pådratt seg et nesebrudd, men hun spiller videre i VM der Norge mandag møter Sør-Korea.
Publisert: 09 Desember 05:31
Håndballjentenes tøffing Heidi Løke har pådratt seg et nesebrudd, men hun spiller videre i VM der Norge mandag møter Sør-Korea.
– Den er blå, men ikke så vond. Det er et brudd. Det ser vi. Jeg har konferert med øre-nese-hals-spesialister i Norge. De sier at så lenge det ikke er skader inne i nesa, er det greit å spille. Så kan man gjøre noe med dette (bruddet) i etterkant, sier landslagslege Anne Froholdt til NTB.
Løke tåler mer enn de fleste, men selv hun måtte ned for telling etter at en dansk albue havnet rett i fjeset hennes i 1.-omgangen.
Det var Lotte Grigel som forårsaket skaden. – Hun kom inn til oss i pausen og sa unnskyld. Heidi er jo fantastisk. Hun kunne vært irritert og sint, men sa i stedet at det var helt greit, sier Froholdt.
Norge vant 22-19 over Danmark og tok to svært viktige poeng. Seieren betyr også at Norge styrket sine sjanser med tanke på OL-plass.

Ikke beskyttelseDet er ulovlig å spille med ansiktsmaske som beskyttelse i VM. Dette skyldes blant annet at en maske kan skade motspillere.
Løke var med på treningen mandag formiddag med blåfarge rundt det venstre øyet. Hun lignet litt på en bokser som hadde vært gjennom tøffe runder kvelden før.
– Det ser nok verre ut enn det er, sier Froholdt.
Slår Norge Sør-Korea og Tyskland onsdag, er semifinaleplassen sikret.
Norge kan ta sin fjerde VM-tittel etter seirer i 1999, 2011 og 2015.
(©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...