Mandag 9. desember 2019
Kvinne dømt til 16 års fengsel for å ha drept mann i Halden i 2015
En kvinne i 40-årene er i Halden tingrett dømt til 16 års fengsel for å ha drept mannen sin i mai 2015.
Publisert: 09 Desember 14:50
En kvinne i 40-årene er i Halden tingrett dømt til 16 års fengsel for å ha drept mannen sin i mai 2015.
Kvinnen er dømt for å ha drept mannen sin med sovepiller og heroin. Hun erkjenner ikke straffskyld og mener hun handlet i nødverge.
– Vi mener dommen er feil og anker på stedet, sier kvinnens forsvarer John Arild Aasen i en kort kommentar til NRK.
Kvinnen ringte selv etter ambulanse morgenen 23. mai 2015. Ambulansepersonell erklærte mannen død. Ifølge kvinnen hadde de det hyggelig kvelden før og drakk irish coffee.
Hun har forklart at hun blandet sovepiller i kaffen og senere satte en sprøyte med heroin for å ta livet av mannen.
Kvinnen er også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning til både avdødes mor og sønn.
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.