Mandag 9. desember 2019
49-åring fengslet for drap i Drammen i sommer
Mannen som er siktet for drapet på Nina Bråthen i Drammen i sommer, er i Drammen tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.
Publisert: 09 Desember 18:04
Mannen som er siktet for drapet på Nina Bråthen i Drammen i sommer, er i Drammen tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.
Mannen sitter i full isolasjon de to første ukene med mulighet for forlengelse, slik politiet ba om. Det opplyser politiadvokat Jan Helge Palm i Sørøst politidistrikt til Drammens Tidende.
Politiet begrunnet fengslingsbegjæringen med både gjentakelsesfare, unndragelsesfare og fare for bevisforspillelse.
Den 49 år gamle drapssiktede mannen ble pågrepet og siktet fredag. 46 år gamle Nina Bråthen ble funnet død i sin egen leilighet 23. juli. Saken ble først etterforsket som et mistenkelig dødsfall.
– Obduksjonsrapporten viste skader på personen som gjorde at saken ble endret til en drapsetterforskning, sier politiinspektør Magnar Pedersen til NTB.
Det er uklart akkurat når kvinnen døde, men ifølge politiet har det skjedd en gang mellom 1. og 23. juli.

Vond luktDet var naboer som meldte om lukt fra leiligheten til den avdøde. Politiet dro til stedet og fant kvinnen.
– Hun hadde ligget død en stund, og dette var midt på sommeren. Varmen gjorde at det luktet kraftig, sier Pedersen.
Både den avdøde og den siktede mannen var i et rusmiljø i Drammen, opplyser politiinspektøren.
– De var også samboere tre års tid, sier han.

Nekter for drapMannen ble pågrepet i Tønsberg fredag og fremstilt for varetektsfengsling mandag i Drammen tingrett.
Han innrømmer flere tilfeller av vold og trusler, men nekter for drap, sier den siktedes forsvarer, Anders Green, til Drammens Tidende.
– Han stiller seg uforstående til drapssiktelsen og er fortvilet over å bli beskyldt for å ha drept samboeren sin gjennom tre år. Det var et sjokk, sier Green til avisen.
Politiet har foretatt en rekke vitneavhør, men ønsker flere tips.
– Selv om vitner selv skulle mene at deres opplysninger ikke er interessante, ber vi om at vitner kontakter politiet, sier Pedersen.
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.