Søndag 8. desember 2019
KCNA: Nord-Korea har utført en viktig rakettest
Nord-Korea har utført en veldig viktig test ved sin oppskytingsbase for langdistanseraketter, opplyser landets nyhetsbyrå.
Publisert: 08 Desember 03:35
Nord-Korea har utført en veldig viktig test ved sin oppskytingsbase for langdistanseraketter, opplyser landets nyhetsbyrå.
Kunngjøringen om den viktige testen kommer bare to dager etter at Nord-Korea antydet at den midlertidige stansen i utprøving av langdistanseraketter kunne bli opphevet. Slike raketter kan eventuelt også brukes til å sende opp atomstridshoder.
I meldingen fra det statlige nyhetsbyrået Korean Central News Agency heter det at resultatet av den viktige testen er rapporter til sentralkomiteen for det regjerende Arbeiderpartiet.
– Testen vil ha en viktig effekt for igjen å endre den strategiske betydningen til Nord-Korea i nær framtid, skriver KCNA.
Det går ikke klart fram hva som egentlig er testet, men satellittbilder skal indikere at Nord-Korea virkelig er i gang med å gjenoppta testing av motorer som kan brukes på raketter som kan sende opp satellitter. FN har forbudt landet å sende opp satellitter fordi det anses som å være en annen måte å drive utprøving av langdistanseraketter som kan bære atomvåpen.
Nord-Korea har to ganger greid å sende opp satellitter i bane rundt jorden. En gang i 2012 og den andre gangen i 2016.
(©NTB)
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.
Tirsdag 21. januar 2020
HASTER: Statsledere fra elleve land ble i Berlin søndag enige om å respektere våpenembargoen og jobbe for en politisk løsning. – Konferansen bringer ingenting nytt, sier libysk politiker.
Tirsdag 21. januar 2020
• Wikileaks-grunnleger Julian Assange sitter i dag isolert i Belmarsh høysikkerhetsfengsel i Storbritannia. Han risikerer å bli utlevert til USA, hvor han er tiltalt for 17 brudd på spionasjeloven for Wikileaks’ publisering av...
Mandag 20. januar 2020
I Hamar har det vært arbeidet i 26 år for å få på plass et museum som hedrer den folkekjære poeten Rolf Jacobsen. Fortsatt er planene helt i det blå.