Søndag 8. desember 2019
Pågripelser etter storbrann i India
Indisk politi har pågrepet eieren og lederen for fabrikken som søndag ble rammet av en storbrann i Indias hovedstad New Delhi. 43 personer omkom i infernoet.
Publisert: 08 Desember 16:00
Indisk politi har pågrepet eieren og lederen for fabrikken som søndag ble rammet av en storbrann i Indias hovedstad New Delhi. 43 personer omkom i infernoet.
Eieren er siktet for både drap og uaktsom håndtering av brennbart materiale, opplyser Monica Bhardwaj i New Delhi-politiet.
Fabrikksjefen er også pågrepet, men det er uklart hva han er siktet for. De fleste av ofrene var fattige innvandrere.
Brannen brøt ut i morgentimene søndag i en fireetasjers fabrikkbygning i en trang gate i nabolaget Anaj Mandi. Over 60 arbeidere sov i bygningen, opplyser politiet. De fleste av de omkomne mistet livet av røyken.
Politiet opplyser at et sted mellom 15 og 20 behandles på sykehus.
– Det var mye svært brannfarlig plastikk og papir i verkstedene, og dette skapte mye giftig røyk. To politifolk og to brannfolk ble også skadd og er på sykehus, opplyser politiets talsmann MS Randhawa.
Fabrikken omfattet flere små verksteder der det ble laget skolesekker og andre varer i plast. Brannvesenet opplyser at den nødvendige godkjenningen fra dem ikke var på plass.
Brannvesenet fikk først ikke melding om at det befant seg mennesker inne i bygningen da de ble varslet. Dette forsinket redningsarbeidet, og mange mennesker ble stengt inne av flammene, skriver India Today.
– Mine tanker går til de etterlatte, og jeg ønsker alle de skadde god bedring. Myndighetene vil sørge for all mulig bistand på brannstedet, skriver statsminister Narendra Modi på Twitter.(©NTB)
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.
Tirsdag 21. januar 2020
HASTER: Statsledere fra elleve land ble i Berlin søndag enige om å respektere våpenembargoen og jobbe for en politisk løsning. – Konferansen bringer ingenting nytt, sier libysk politiker.
Tirsdag 21. januar 2020
• Wikileaks-grunnleger Julian Assange sitter i dag isolert i Belmarsh høysikkerhetsfengsel i Storbritannia. Han risikerer å bli utlevert til USA, hvor han er tiltalt for 17 brudd på spionasjeloven for Wikileaks’ publisering av...
Mandag 20. januar 2020
I Hamar har det vært arbeidet i 26 år for å få på plass et museum som hedrer den folkekjære poeten Rolf Jacobsen. Fortsatt er planene helt i det blå.