Søndag 8. desember 2019
Kristoffersen og Nestvold-Haugen på seierspallen i Beaver Creek
Henrik Kristoffersen ble nummer to foran Leif Kristian Nestvold-Haugen i søndagens storslalåmrenn i Beaver Creek.
Publisert: 08 Desember 21:52
Henrik Kristoffersen ble nummer to foran Leif Kristian Nestvold-Haugen i søndagens storslalåmrenn i Beaver Creek.
De to nordmennene kunne imidlertid ikke gjøre noe med hjemmefavoritten Tommy Ford, som kjørte en fenomenal finaleomgang og vant med en margin på 80 hundredels sekund.
Kristoffersen var nummer tre etter første omgang, men kjørte gnistrende og tok seg forbi Nestvold-Haugen i finalen.
– De norske fartsgutta har vært to stykker på pallen så mange ganger. Det er godt at det nå er teknikkgutta sin tur, gliste Kristoffersen til NRK.

Veteranen jubletNestvold-Haugen klarte ikke å slå lagkameraten, men beholdt forspranget til sloveneren Zan Kranjec, som endte på 4.-plass. Dermed tok 32-åringen sin andre pallplass i verdenscupkarrieren.
– Jeg har ligget på pallen etter første omgang flere ganger uten å ha klart å levere. Så for meg personlig var det deilig å klare det, sa Nestvold-Haugen.
Han har startet storslalåmsesongen bra med 10.-plass i Sölden og 3.-plass i Colorado.
– Det er den beste sesongåpningen jeg har hatt noen gang. Det føles veldig bra om dagen, og det er deilig å være 32 og kunne si at jeg er i min beste form, sa alpinveteranen.

Tøff konkurranseTommy Ford var i en klasse for seg på hjemmebane. Han hadde tapt nesten hele forspranget til Kristoffersen ved første mellomtid, men derfra og ut bare økte han ledelsen.
Til siste mellomtid, der Kristoffersen hadde kjørt knallsterkt, ledet amerikaneren med 44 hundredeler. I mål var han ytterligere 36 hundredeler foran.
– Det er ikke favorittbakken min, og jeg taper mye på flata. Men jeg er ganske happy. Det er vanskelig å slå Tommy, Ted (Ligety) og Leif på den nordamerikanske snøen som de har trent så mye på, sa Kristoffersen.
Han kom på pallen for 55. gang i verdenssammenheng.

Braathen satset altLucas Braathen endte storslalåmrennet på 15.-plass etter å ha vært nummer 13 før finaleomgangen. 19-åringen kjørte lenge bra i finaleomgangen, men fikk det tungt mot slutten etter å ha satset alt og kjørte inn til foreløpig 4.-plass.
Til slutt ble Braathen slått med 3,06 sekund av Ford.
– Det var full gass som gjaldt. Det gikk litt skeis, men jeg er her ikke for 13.-plasser, jeg er her for å komme på podiet. Dette var bra, men ikke bra nok, sa tenåringen til NRK.
Aleksander Aamodt Kilde og Rasmus Windingstad kjørte ut i første omgang, mens Kjetil Jansrud sto over søndagens renn.

(©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...