Søndag 8. desember 2019
Hergeirsson tenker lite OL: – Det smarteste er å snakke om neste kamp
Landslagssjef Thorir Hergeirsson ga spillerne treningsfri dagen før søndagens helt avgjørende VM-møte med Danmark. OL-spørsmålet holdes i bakgrunnen.
Publisert: 08 Desember 06:31
Landslagssjef Thorir Hergeirsson ga spillerne treningsfri dagen før søndagens helt avgjørende VM-møte med Danmark. OL-spørsmålet holdes i bakgrunnen.
Norge bør vinne over danskene om det skal være reelt håp om å nå semifinalen. Et tap vil kunne skape litt uro rundt norsk plass i OL-kvalifiseringen.
– Utfordringen når du vil så mye er alltid å finne balansen. Hvor mye skal man snakke taktikk, hva skal du gjøre og ikke gjøre, og hva gjør motstanderen? Når kan du koble av og gi hjernen litt pause? sier Hergeirsson etter å ha rost laget sitt for en «ekstrem vilje og store ambisjoner».
De norske spillerne har nå vært samlet siden 18. november. Skulle de spille om medaljer i VM, vil troppen komme hjem natt til 17. desember.
Lørdag ga Hergeirsson laget treningsfri for å skape overskudd.

Inn?Helene Gigstad Fauske ligger an til å få spilletid søndag. Danmark kommer trolig til å dra ned tempoet i kampen så mye som mulig.
Danskene ønsker å begrense egne tekniske feil til et minimum slik at Norge ikke får billige kontringsmål.
– Vi skal se om vi trenger hennes kvaliteter. De kan komme godt med. Hun kjenner danskene godt og har boltret seg i den danske serien gjennom denne sesongen, sier Hergeirsson om Fauske.
Norge har en rekke sentrale spillere ute med skade, og laget er mer sårbart enn på en god stund.

OL?Det mest sannsynlige er at lagene plassert fra to til og med sju i VM sikrer OL-kvalifisering. Den spilles neste år.
Det kan også åpne seg flere plasser fra verdensmesterskapet til kvalifisering for olympiske leker. Dette om allerede OL-klare lag er inne på topp sju i VM. VM-vinneren i Japan får OL-plass.
Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har også en friplass det kan dele ut til kvalifiseringen.
Tolv lag deltar i OL-håndballen i Tokyo neste år. De norske håndballjentene har vært med i alle OL siden 1988 med unntak av 2004.
– Av erfaring er det smartest å snakke mest om neste kamp, sier Hergeirsson på spørsmål om OL-eventualitetene er et tema.
(©NTB)
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.
Tirsdag 21. januar 2020
HASTER: Statsledere fra elleve land ble i Berlin søndag enige om å respektere våpenembargoen og jobbe for en politisk løsning. – Konferansen bringer ingenting nytt, sier libysk politiker.
Tirsdag 21. januar 2020
• Wikileaks-grunnleger Julian Assange sitter i dag isolert i Belmarsh høysikkerhetsfengsel i Storbritannia. Han risikerer å bli utlevert til USA, hvor han er tiltalt for 17 brudd på spionasjeloven for Wikileaks’ publisering av...
Mandag 20. januar 2020
I Hamar har det vært arbeidet i 26 år for å få på plass et museum som hedrer den folkekjære poeten Rolf Jacobsen. Fortsatt er planene helt i det blå.