Søndag 8. desember 2019
To personer lettere skadd etter å ha blitt reddet fra skjær ved Farsund
To personer ble lettere skadd etter at båten de satt i kjørte på et skjær utenfor Farsund i Vest-Agder.
Publisert: 08 Desember 08:56
To personer ble lettere skadd etter at båten de satt i kjørte på et skjær utenfor Farsund i Vest-Agder.
Det var en 27 fots aluminiumsbåt som gikk på et skjær i området Bremerodden, helt sør på Langøy ved Farsund natt til søndag. Båten gikk etter hvert rundt og de to om bord havnet i sjøen.
De to ble etter hvert tatt om bord i en brannbåt og fraktet til land ved femtiden, etter at båten først ikke hadde lyktes med å få de to om bord.
Søndag morgen opplyser akuttmottaket ved Sørlandet sykehus at de to, en kvinne og en mann, begge er lettere skadd.
Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte klokken 4.30 at et redningshelikopter var på vei fra Sola for å berge to nødstedte på en båt som har gått på land utenfor Farsund.
Dårlig vær og grov sjø gjorde at redningsskøyta Kaptein Skaugen og en brannbåt først ikke kom nær nok til å redde de to i båten.
Redningsselskapet opplyser søndag morgen at det på grunn av høy sjø ble besluttet å vente på at redningshelikopteret kom fram ettersom båten sto på tørt land. Båten ble imidlertid tatt av en større brottsjø, styrehuset brakk og de to om bord havnet i sjøen.
En redningsmann fra redningsskøyta var da om bord i brannbåten og sammen med mannskapet om bord ble de to personene hentet opp fra sjøen.
(©NTB)
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.
Tirsdag 21. januar 2020
HASTER: Statsledere fra elleve land ble i Berlin søndag enige om å respektere våpenembargoen og jobbe for en politisk løsning. – Konferansen bringer ingenting nytt, sier libysk politiker.
Tirsdag 21. januar 2020
• Wikileaks-grunnleger Julian Assange sitter i dag isolert i Belmarsh høysikkerhetsfengsel i Storbritannia. Han risikerer å bli utlevert til USA, hvor han er tiltalt for 17 brudd på spionasjeloven for Wikileaks’ publisering av...
Mandag 20. januar 2020
I Hamar har det vært arbeidet i 26 år for å få på plass et museum som hedrer den folkekjære poeten Rolf Jacobsen. Fortsatt er planene helt i det blå.