Fredag 6. desember 2019
Brrrr, iskald VM-oppladning for Oftedal og håndballjentene
Den norske VM-troppen fikk en kald finpuss før fredagens viktige kamp mot Nederland. Boblejakkene måtte fram inne i treningshallen.
Publisert: 06 Desember 06:19
Den norske VM-troppen fikk en kald finpuss før fredagens viktige kamp mot Nederland. Boblejakkene måtte fram inne i treningshallen.
Noe må ha gått galt for vaktmesteren natten før. For i hallen var det ikke mange varmegradene. Det er ikke ofte håndballjentene har brukt dunjakker under oppvarmingen, men det skjedde i Kumamoto.
Landslagssjef Thorir Hergeirsson tok temperatur-utfordringen uten å stresse.
– Godt å ha litt kald luft, så våkner folk, sa han.
Norge er sikret to poeng med til hovedrunden. På toppen av disse kommer det laget tar med seg mot Nederland. Nederlenderne er vant til å tape for Norge. De har gjort det i de sju siste mesterskapskampene.
Norge har fire seirer så langt i VM, men møter fredag det hittil vanskeligste laget.
I de andre gruppene risikerer Danmark å bli slått ut. Det skjer med tap mot tittelforsvarer Frankrike. Montenegro og Spania spiller om topplassen i en annen pulje. Det samme gjør Russland og Sverige.
De to beste lagene fra hver av de to hovedrunde-gruppene går til semifinale.
(©NTB)
Lørdag 18. januar 2020
TIL TOPPS? Interne feider, milliardærer og riksretts­saken mot Donald Trump kan styrke elitefavoritt Joe Bidens vinner­sjanser.
Lørdag 18. januar 2020
PLAN: SV vil nå måla i Parisavtalen gjennom prosjektet «grøn ny deal». Eit av tiltaka er å kjøpe kriseramma norske verft, for å gjere dei ­grøne og sikre at arbeidsplassane blir i Noreg.
Lørdag 18. januar 2020
• Da Facebook åpnet sitt første norske kontor i 2016, holdt statsminister Erna Solberg åpningstalen. Hun sammenliknet Facebooks formidable vekst med fargefjernsyn og sa at vi i dag «har innsett at farge-tv er en god ting». Nettstedet...
Lørdag 18. januar 2020
Skattedirektør Hans Christian Holte er skeptisk til at flere land inn­fører nasjonal digitalskatt. – Det kan svekke krafta i den internasjonale prosessen, sier han.
Lørdag 18. januar 2020
Overtramp: Alle disse skandalene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.
Fredag 17. januar 2020
INGEN HAST: Norge har ennå ikke fått nok informasjon fra USA til å ta stilling til likvideringen av Irans toppgeneral, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Hun vil ikke sette noen tidsfrist.
Fredag 17. januar 2020
• Siv Jensen truer med å gå ut av regjeringen hvis ikke Frp får større gjennomslag etter at partiet tapte dragkampen om å hente hjem IS-kvinnen fra Syria. For Frp har de siste årenes regjeringsdeltakelse vært en stor nedtur. Da...
Fredag 17. januar 2020
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen gir Konkurransetilsynet ny marsj­ordre: Kampen mot internasjonale IT-giganters markedsdominans skal trappes opp.
Fredag 17. januar 2020
KLAR TALE: Det er uholdbare tilstander i luftambulansetjenesten, sier Margit U. Kristoffersen fra gata i Alta. Hun er ikke alene om å mene at staten bør inn og overta ambulanseflyene.
Torsdag 16. januar 2020
• «I den nye Oslo-skolen må tillit og ytringskultur følges av en opplevd bedring av sårbare barns skolehverdag», skriver 42 lærere ved Mortensrud skole i et innlegg i Dagsavisen tirsdag. De skriver for å uttrykke støtte til kollegaer ved...