Fredag 6. desember 2019
Brrrr, iskald VM-oppladning for Oftedal og håndballjentene
Den norske VM-troppen fikk en kald finpuss før fredagens viktige kamp mot Nederland. Boblejakkene måtte fram inne i treningshallen.
Publisert: 06 Desember 06:19
Den norske VM-troppen fikk en kald finpuss før fredagens viktige kamp mot Nederland. Boblejakkene måtte fram inne i treningshallen.
Noe må ha gått galt for vaktmesteren natten før. For i hallen var det ikke mange varmegradene. Det er ikke ofte håndballjentene har brukt dunjakker under oppvarmingen, men det skjedde i Kumamoto.
Landslagssjef Thorir Hergeirsson tok temperatur-utfordringen uten å stresse.
– Godt å ha litt kald luft, så våkner folk, sa han.
Norge er sikret to poeng med til hovedrunden. På toppen av disse kommer det laget tar med seg mot Nederland. Nederlenderne er vant til å tape for Norge. De har gjort det i de sju siste mesterskapskampene.
Norge har fire seirer så langt i VM, men møter fredag det hittil vanskeligste laget.
I de andre gruppene risikerer Danmark å bli slått ut. Det skjer med tap mot tittelforsvarer Frankrike. Montenegro og Spania spiller om topplassen i en annen pulje. Det samme gjør Russland og Sverige.
De to beste lagene fra hver av de to hovedrunde-gruppene går til semifinale.
(©NTB)
Mandag 30. mars 2020
BEKYMRA: WHO-topp Rick Brennan frykter fattige og krigsherjede land står uten mulighet til å forberede seg på korona, fordi Vesten stikker av med utstyret.
Mandag 30. mars 2020
• Diskusjonen om hvor godt vi i Norge var rustet til å møte den pågående koronapandemien er i gang. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tok i VG før helga til orde for en gjennomgang av norsk beredskap, blant annet innenfor tilgang på medisiner...
Mandag 30. mars 2020
DEBATT: Velferdsstatsforkjemper Linn Herning advarer mot å prioritere korona­tiltak over ressurssvake grupper. Hun ber venstresida våkne.
Mandag 30. mars 2020
Uansett hvor lenge unntakstilstanden varer, vil 2020 neppe bli et normalt inntektsår for museene. Museumsforbundet frykter at tapet kan vedvare i flere år.
Lørdag 28. mars 2020
En av ti nordmenn har liten tiltro til forsk­ning på kjønn og likestilling, viser en ny undersøkelse. I flere land er kjønnsstudier under sterkt press.
Lørdag 28. mars 2020
SUKSESS: Hele verden ser mot Sør-Korea for råd om virusbekjempelse. Vi ba en epidemiekspert fra Seoul forklare løsningen alle snakker om.
Lørdag 28. mars 2020
MØRKT: Koronakrisa kan gi rekordmange konkurser i år. Nå åpner staten lommeboka og vil gi direkte pengestøtte til bedrifter som er rammet.
Lørdag 28. mars 2020
• For få uker siden kunne ingen forutse den dramatiske situasjonen Norge og verden nå befinner seg i: Helsetjenester i land etter land overbelastes av syke pasienter, samfunn stenges ned til et minimum, børsene faller og folk mister jobbene...
Fredag 27. mars 2020
VANSKER: Egypt trapper opp tiltak mot pandemien med delvis portforbud. Det går ikke knirkefritt å stenge den arabiske verdens mest folkerike land.
Fredag 27. mars 2020
Hole bibliotek lar brukerne bestille og plukke opp bøker i en eske på utsida av døra. Nå håper Norsk bibliotekforening at flere små bibliotek følger etter.