Fredag 6. desember 2019
Politiet bevæpner seg i hele Trøndelag etter skyting
Politiet i Trøndelag har bevæpnet seg i jakten på gjerningspersonene som skjøt en mann i Ila i sentrum av Trondheim torsdag kveld.
Publisert: 06 Desember 09:30
Politiet i Trøndelag har bevæpnet seg i jakten på gjerningspersonene som skjøt en mann i Ila i sentrum av Trondheim torsdag kveld.
– Politimesteren har besluttet generell bevæpning i hele Trøndelag i forbindelse med jakten på flere personer som forsvant i bil etter skyteepisoden i Trondheim torsdag. Det er uvisst hvilken retning personene har tatt og hva politiet kan møte, forklarer operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt overfor NRK.
Politiet vet hvilket miljø de skal lete i, men har ingen navngitte personer å gå etter. Mannen i 30-årene som ble skutt, er også kjent for politiet fra før.
Politiet fikk melding om skytingen utenfor Bunnpris-butikken klokka 20.16 torsdag. Den skadde mannen varslet selv politiet. Han ble kjørt til St. Olavs hospital, og det vil trolig gå bra med ham.
Trøndelag politidistrikt orienterer om saken på politihuset i Trondheim fredag formiddag.

Ikke tilfeldig offerDet er per nå ikke noe som tyder på at mannen som ble skutt, var et tilfeldig offer, opplyste politiet torsdag kveld.
– Det har vært en konfrontasjon mellom to menn like før skytingen, sa politiadvokat Hans Vang i Trøndelag politidistrikt til NTB like etter midnatt natt til fredag.
Det var flere vitner til hendelsen, og det skal ha blitt avfyrt flere skudd.
– Vitnene har fortalt at gjerningspersonen forlot stedet i en bil. Vi har få detaljer om bilen, men de er ikke entydige, sier Vang.
Han oppfordrer folk som har opplysningene om bilen eller personer, til å melde fra så fort som mulig.
Vitner Adresseavisen har snakket med, forteller at mannen viftet med en kniv før han ble skutt.

Ukjent motivMannen som ble skutt, er norsk statsborger.
– Han var ved bevissthet da han ankom sykehuset, sier Vang, som opplyser at politiet har snakket med ham.
Den skadde er tatt under behandling. Han har vært bevisst, men er ikke oppegående, ifølge politiet.
Kriminalteknikere har undersøkt åstedet, og hundeekvipasjer har søkt i området på jakt etter spor.

(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.