Torsdag 5. desember 2019
58 migranter døde da båt sank utenfor Mauritania
Minst 58 er døde etter at et gambisk skip med 150 migranter om bord sank utenfor kysten av Mauritania.
Publisert: 05 Desember 15:16
Minst 58 er døde etter at et gambisk skip med 150 migranter om bord sank utenfor kysten av Mauritania.
Drukningsulykken er en av de verste så langt i år blant migranter på vei til Europa.
83 personer skal ha greid å svømme inn til land ved byen Nouadhibou, opplyste Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) onsdag.
– Mange druknet. De som overlevde svømte opp til kysten av Mauritania. De overlevende er i sjokk, sier IOMs sjef for Vest-Afrika Laura Lungarotti, og legger til at de overlevende har fått førstehjelpsutstyr, tepper og andre forsyninger. Ti av dem er brakt til sykehus.
Lokale myndigheter søker etter et ukjent antall savnede personer. Det var minst 150 personer om bord på båten, deriblant kvinner og barn.
Båten la ut på reisen mot Kanariøyene fra Gambia 27. november, men hadde for lite drivstoff og mat om bord og dro derfor i retning Mauritania, opplyser IOM.
Ruten hvor det gambiske skipet sank, er mye brukt av migranter fra Vest-Afrika som reiser mot Europa. Ulykken er blant de dødeligste siden Spania begynte å patruljere strekningen for over ti år siden.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.