Torsdag 5. desember 2019
Markeng sendt hjem fra Russland uten gyldig visum
Hopperen Thomas Aasen Markeng går glipp av minimum ett renn i Russland i helgen. Visumet hans var gått ut, og han måtte derfor reise hjem til Norge.
Publisert: 05 Desember 16:30
Hopperen Thomas Aasen Markeng går glipp av minimum ett renn i Russland i helgen. Visumet hans var gått ut, og han måtte derfor reise hjem til Norge.
– Jeg må være så ærlig å si at det var ubehagelig. Russerne er jo et strengt folkeslag. De tok passet mitt og jeg ble sittende i flere timer å vente, sier 19-åringen til NRK etter hjemkomsten til Norge.
Sammen med den norske hopptroppen var de på vei til Nizjnij Tagil for helgens verdenscup. I passkontrollen i Moskva ble det stopp og han kom seg ikke videre. Dermed går han glipp av fredagens kvalifisering og lørdagens konkurranse.
Han måtte overnatte på flyplassen før han ble geleidet til flyet hjem til Oslo torsdag formiddag.
Forklaringen på hvorfor han ikke fikk innreisetillatelse til Russland er at passet til 19-åringen går ut i mai. Reglene sier at så lenge det er mindre enn seks måneder til passet går ut, så er ikke visumet gyldig. Men det ble først oppdaget etter at nordmannen hadde landet i Moskva.
– Det er jo min feil. Jeg fikk beskjed om å sjekke at pass og visum var gyldig før vi skulle dra. Jeg gikk ut fra at det var gyldig ettersom andres visum var gyldige, sier Markeng.
Ledelsen i skiforbundet har sendt hopperne flere beskjeder om at utøverne måtte sjekke dette på forhånd. Det er heller ikke første gangen at Markeng har gjort en passtabbe. I høst glemte han passet sitt på vei til Polen.
Det er likevel håp om at Markeng skal få hoppe søndag. 19-åringen har allerede fått nødpass, og fredag har han avtale på den russiske ambassaden i Oslo.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.