Tirsdag 3. desember 2019
Trump lover å holde seg unna britisk valgkamp
USAs president Donald Trump sier han ikke vil blande seg inn i valgkampen i Storbritannia.
Publisert: 03 Desember 12:44
USAs president Donald Trump sier han ikke vil blande seg inn i valgkampen i Storbritannia.
– Dette blir et veldig viktig valg for dette storartede landet, men jeg har ingen tanker om det, sa Trump da han møtte pressen i London sammen med NATO-sjef Jens Stoltenberg tirsdag.
Den frittalende presidenten er i byen i forbindelse med NATOs toppmøte, og ifølge britiske medier er nervøsiteten stor hos de konservative for at Trump skal si noe som kan ødelegge for dem foran valget neste uke.
Statsminister Boris Johnson skal også ha bestemt seg for å minimere kontakten med Trump for ikke å bli assosiert for sterkt med ham.
Selv lover Trump at han ikke vil blande seg inn.
– Jeg ønsker ikke å gjøre det mer komplisert, sa Trump.
– Så jeg holder meg unna.
Den amerikanske presidenten la til at han mener Johnson er veldig kompetent. Da han fikk spørsmål om hvorvidt han kunne ha samarbeidet med opposisjonsleder Jeremy Corbyn, svarte Trump at han samarbeider godt med de fleste.
Trump tillot seg også å nevne at han har hjulpet mange kandidater i valgkamper hjemme i USA og klart å løfte dem.
– Men dette er et annet land.
(©NTB)
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.
Tirsdag 10. desember 2019
• Mange pustet lettet ut da det i går ble klart at Vy Tog skal drifte Bergen-strekningene. For Vys del må det også være en lettelse at selskapet fortsatt får drifte en lengre togstrekning i Norge. Hadde selskapet tapt også dette anbudet,...
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.