Tirsdag 3. desember 2019
Epsteins ofre vil tvinge prins Andrew til å vitne i retten
Advokaten til fem kvinner som anklager Jeffrey Epstein for å ha misbrukt dem, vil stevne prins Andrew til å vitne i retten.
Publisert: 03 Desember 00:42
Advokaten til fem kvinner som anklager Jeffrey Epstein for å ha misbrukt dem, vil stevne prins Andrew til å vitne i retten.
I alt fem kvinner som anklager den avdøde amerikanske finansmannen for å ha misbrukt dem, hevder at prins Andrew var vitne til at mennesker ble gitt massasjer i Epsteins hjem, melder BBC.
Kvinnenes advokat, David Boies, sier til BBC at han vil stevne den britiske prinsen som vitne i alle de fem sakene. Han hevder Andrew kan ha viktig informasjon om menneskehandel.
Prins Andrew har uttalt at han aldri så eller fikk mistanke om at noe suspekt pågikk under sine besøk hos Epstein.
– Vi har forsøkt å intervjue prins Andrew og få hans forklaring. Han var en hyppig gjest. De burde gå med på et intervju, og de burde snakke om det, sier Boies.
Det er utferdiget stevninger mot prinsen i alle de fem sakene som advokaten forbereder. De må undertegnes av en dommer og meddeles prinsen så fort han befinner seg på amerikansk grunn. Prinsen kan da motsette seg advokatens krav i retten dersom han ikke ønsker å vitne.
Jeffrey Epstein ble funnet død i en fengselscelle i New York i august. Han var anklaget for å ha drevet menneskehandel med mindreårige jenter.
(©NTB)
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.
Torsdag 5. desember 2019
ADVARER: En ny lov som er ment å bekjempe jødehat, kan kvele debatter om Israels framferd i Palestina, mener forsker.
Torsdag 5. desember 2019
IKKJE FORSYNT: Trass i at Sp strir imot kvart forsøk på å skape raudgrøn samling, går partiet no saman med SV og Ap for å få opp sjølvforsyningsgraden.
Torsdag 5. desember 2019
5. desember 1945 tok fem torpedobombefly av typen Grumman TBM Avenger av fra flybasen Fort Lauderdale i Florida. De fem, som hadde kodenavnet Flight 19, hadde med seg fjorten flygere som skulle trene på navigasjon og...
Onsdag 4. desember 2019
I KLINSJ: Brasils klimaaktivister har blitt presset ut av landets delegasjon til klimatoppmøtet i Madrid. Men det stopper dem ikke fra å kjempe for Parisavtalen.
Onsdag 4. desember 2019
PRESS: USAs press på europeiske Nato-land kommer ikke til å stanse frihandelsavtalen mellom Norge og Kina. Samtidig varsler utenriksminister Ine Eriksen Søreide en diskusjon om Norges forhold til Kina.