Tirsdag 3. desember 2019
Angola fra marerittur til VM-jubel, slo Slovenia 33-24
Angola utklasset Slovenia 33-24 i Norges pulje i håndball-VM. Det var afrikanernes første seier i mesterskapet.
Publisert: 03 Desember 11:29
Angola utklasset Slovenia 33-24 i Norges pulje i håndball-VM. Det var afrikanernes første seier i mesterskapet.
Slovenia valgte å spare spillere de siste 25 minuttene mot Norge mandag for å ha krefter til kampen mot Angola. I stedet var det nesten tomt på tanken.
Angola hadde tapt sine to første VM-kamper (mot Serbia og Nederland) før seieren over slovenerne. Med den danske treneren Morten Soubak på benken, kom oppturen i tredje forsøk.
Angolanerne fikk en fryktelig oppkjøring til VM. På grunn av dårlig råd i landets håndballforbund, kom ikke troppen til Japan før halvannet døgn før første kamp.
Reisen varte i over 40 timer og inneholdt 14 timers venting i Frankfurt/Main før Tokyo-flyet lettet.
Norge spiller mot Angola torsdag. Disse lagene kan også møtes i OL neste år. Afrikanerne er allerede kvalifisert. Norge kan få OL-plass i VM eller i neste års kvalifisering.
(©NTB)
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.
Torsdag 5. desember 2019
ADVARER: En ny lov som er ment å bekjempe jødehat, kan kvele debatter om Israels framferd i Palestina, mener forsker.
Torsdag 5. desember 2019
IKKJE FORSYNT: Trass i at Sp strir imot kvart forsøk på å skape raudgrøn samling, går partiet no saman med SV og Ap for å få opp sjølvforsyningsgraden.
Torsdag 5. desember 2019
5. desember 1945 tok fem torpedobombefly av typen Grumman TBM Avenger av fra flybasen Fort Lauderdale i Florida. De fem, som hadde kodenavnet Flight 19, hadde med seg fjorten flygere som skulle trene på navigasjon og...
Onsdag 4. desember 2019
I KLINSJ: Brasils klimaaktivister har blitt presset ut av landets delegasjon til klimatoppmøtet i Madrid. Men det stopper dem ikke fra å kjempe for Parisavtalen.
Onsdag 4. desember 2019
PRESS: USAs press på europeiske Nato-land kommer ikke til å stanse frihandelsavtalen mellom Norge og Kina. Samtidig varsler utenriksminister Ine Eriksen Søreide en diskusjon om Norges forhold til Kina.