Tirsdag 3. desember 2019
Zlatan-statue vandalisert igjen
Statuen av fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic utenfor Malmö FFs stadion er på nytt blitt utsatt for hærverk, kort tid etter at vaktholdet der ble fjernet.
Publisert: 03 Desember 03:48
Statuen av fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic utenfor Malmö FFs stadion er på nytt blitt utsatt for hærverk, kort tid etter at vaktholdet der ble fjernet.
Mandag kveld ble shortsen på bronsefiguren sprayet med rød maling og på sokkelen var det skrevet «Judas!» i samme farge, ifølge Aftonbladet.
Det er andre gang på kort tid at statuen får gjennomgå.
Rasende Malmö-supporterne skal ha stått bak vandaliseringen av statuen i forrige uke samt hærverk rettet mot en leilighet som superstjernen eier i Stockholm. Vaktholdet begge steder ble styrket, men mandag valgte Malmö kommunes fritidsadministrasjon å avslutte den ekstra overvåkingen.
– Vi setter inn ekstra overvåking nå, sier kommunikasjonssjef Malin Tykesson etter hærverket mandag kveld.
Statuen skal vaskes ren for maling tirsdag. Saken er ikke anmeldt.
Vandaliseringen fant sted etter nyheten om at Zlatan hadde kjøpt seg inn i fotballklubben Hammarby. Der eier han nå en firedel av aksjene, en nyhet som ikke ble godt tatt imot av hos Malmö-supporterne. Da han kjøpte aksjene sa Ibrahimovic at han var sikker på at Malmös fans ikke ville reagere negativt på at han gikk inn på eiersiden hos en rivaliserende klubb. Der tok han altså feil.
Det tok ikke mange timene før raseriet i forrige uke ble rettet mot statuen, som så sent som i oktober ble reist utenfor Malmö stadion.
Ingen er så langt pågrepet for noen av forholdene, og så sent som mandag etterlyste politiet igjen vitner til hendelsen i Stockholm, omtrent samtidig som det ble kjent at den ekstra bemanningen ved statuen var fjernet.
Hammarby ble nummer tre i Allsvenskan forrige sesong med like mange poeng som Malmö, men med dårligere målforskjell. Lagene var ett poeng bak seriemester Djurgården.
(©NTB)
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.
Torsdag 5. desember 2019
ADVARER: En ny lov som er ment å bekjempe jødehat, kan kvele debatter om Israels framferd i Palestina, mener forsker.
Torsdag 5. desember 2019
IKKJE FORSYNT: Trass i at Sp strir imot kvart forsøk på å skape raudgrøn samling, går partiet no saman med SV og Ap for å få opp sjølvforsyningsgraden.
Torsdag 5. desember 2019
5. desember 1945 tok fem torpedobombefly av typen Grumman TBM Avenger av fra flybasen Fort Lauderdale i Florida. De fem, som hadde kodenavnet Flight 19, hadde med seg fjorten flygere som skulle trene på navigasjon og...
Onsdag 4. desember 2019
I KLINSJ: Brasils klimaaktivister har blitt presset ut av landets delegasjon til klimatoppmøtet i Madrid. Men det stopper dem ikke fra å kjempe for Parisavtalen.
Onsdag 4. desember 2019
PRESS: USAs press på europeiske Nato-land kommer ikke til å stanse frihandelsavtalen mellom Norge og Kina. Samtidig varsler utenriksminister Ine Eriksen Søreide en diskusjon om Norges forhold til Kina.