Tirsdag 3. desember 2019
Stor snøskredfare i nord og vest
Meteorologene melder om stor snøskredfare flere steder på Nordvestlandet og i Nord-Norge tirsdag og onsdag.
Publisert: 03 Desember 15:41
Meteorologene melder om stor snøskredfare flere steder på Nordvestlandet og i Nord-Norge tirsdag og onsdag.
I vest er faren for snøskred tirsdag stor i regionene Indre Fjordane, Sunnmøre og Romsdal. I nord gjelder samme varsel for Svartisen, Salten og Ofoten. Også i Trollheimen på grensa mellom Nordmøre og Trøndelag er det stor fare, viser varslene på Varsom.no.
– Det kommer kraftig mildvær og mye regn. Det gjør at snøen blir ustabil og vi venter naturlig utløste skred, sier NVE-hydrolog Heidi Bache Stranden til NRK om været på Nordvestlandet.
Onsdag er det en endring. Da er det stor fare i Nord-Troms, Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og Svartisen.
I Nord-Norge er det også betydelig fare en rekke steder tirsdag og det samme gjelder deler av Nordvestlandet samt Trollheimen onsdag.
(©NTB)
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.
Torsdag 5. desember 2019
ADVARER: En ny lov som er ment å bekjempe jødehat, kan kvele debatter om Israels framferd i Palestina, mener forsker.
Torsdag 5. desember 2019
IKKJE FORSYNT: Trass i at Sp strir imot kvart forsøk på å skape raudgrøn samling, går partiet no saman med SV og Ap for å få opp sjølvforsyningsgraden.
Torsdag 5. desember 2019
5. desember 1945 tok fem torpedobombefly av typen Grumman TBM Avenger av fra flybasen Fort Lauderdale i Florida. De fem, som hadde kodenavnet Flight 19, hadde med seg fjorten flygere som skulle trene på navigasjon og...
Onsdag 4. desember 2019
I KLINSJ: Brasils klimaaktivister har blitt presset ut av landets delegasjon til klimatoppmøtet i Madrid. Men det stopper dem ikke fra å kjempe for Parisavtalen.
Onsdag 4. desember 2019
PRESS: USAs press på europeiske Nato-land kommer ikke til å stanse frihandelsavtalen mellom Norge og Kina. Samtidig varsler utenriksminister Ine Eriksen Søreide en diskusjon om Norges forhold til Kina.