Tirsdag 3. desember 2019
Tromsø kommune: – En tragisk hendelse
Tromsø kommune jobber med å ivareta berørte etter drapssaken på Tromsøya. Ordfører Gunnar Wilhelmsen kaller hendelsen en tragedie.
Publisert: 03 Desember 12:56
Tromsø kommune jobber med å ivareta berørte etter drapssaken på Tromsøya. Ordfører Gunnar Wilhelmsen kaller hendelsen en tragedie.
– Dette er en tragisk hendelse for alle involverte. Våre tanker går til de nærmeste og alle som er berørt. Vi gjør det vi kan for å hjelpe der det er behov, sier Wilhelmsen.
Kommunen holdt pressekonferanse om saken tirsdag.
En kvinne i 20-årene og hennes tre barn på seks, fire og ett og et halvt år ble funnet livløse i sjøen ved Fagereng på Tromsøya mandag ettermiddag. Kvinnen og jenta på seks år døde mandag kveld.
Politiet etterforsker nå den avdøde kvinnen for drap og drapsforsøk på barna.
Kvinnens ektemann kom til Tromsø i 2016, mens kvinnen og barna kom året etter på familiegjenforening, ifølge Wilhelmsen.
Mannen er i jobb i Troms, mens kvinnen hadde tilknytning til kommunens introduksjonsprogram gjennom Flyktningtjenesten.
Den seks år gamle jenta var elev ved Borgtun barneskole. Skolen holdt minnestund tirsdag.
– Det er viktig for oss at skolen tar godt vare på elevene som er igjen. Barn har mange spørsmål når sånne ting skjer, det skal vi voksne ta på høyeste alvor, sier avdelingsdirektør for skole Kari Henriksen i Tromsø kommune.
Kommunepsykologen og helsesykepleiere er tilgjengelig for dem som ønsker det.
(©NTB)
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.
Tirsdag 10. desember 2019
• Mange pustet lettet ut da det i går ble klart at Vy Tog skal drifte Bergen-strekningene. For Vys del må det også være en lettelse at selskapet fortsatt får drifte en lengre togstrekning i Norge. Hadde selskapet tapt også dette anbudet,...
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.