Tirsdag 19. november 2019
Sterk russisk misnøye med tyrkisk trussel om ny Syria-operasjon
Russland stiller seg uforstående til Tyrkias trussel om å innlede en ny offensiv i Nord-Syria, melder Reuters.
Publisert: 19 November 14:32
Russland stiller seg uforstående til Tyrkias trussel om å innlede en ny offensiv i Nord-Syria, melder Reuters.
Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglus anklager Russland og USA for ikke å ha holdt sine løfter overfor Tyrkia når det gjelder å fjerne den kurdiske YPG-militsen fra Nord-Syria.
Tyrkia mener at USA og Russland ikke har innfridd sine løfter og utelukker ikke en gjenopptakelse av offensiven.
Uttalelsen faller i svært dårlig jord i Moskva.
Det eneste en ny tyrkisk offensiv kan gjøre, er å trappe opp situasjonen i Syria og gjøre den mer ustabil, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet tirsdag.
– Takket være de mange tiltakene Russland har iverksatt, var det mulig å gjøre situasjonen vesentlig mer stabil, sier Igor Konasjenkov, talsmann for forsvarsdepartementet.
Han understreker at Russland har fulgt alle punkter i avtalen som president Vladimir Putin inngikk med sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan i oktober.
Tyrkia har lenge krevd at syriskkurdisk milits forlater Nord-Syria, også fra områder der det nå er utplassert russiske og amerikanske soldater, og der tyrkiske regjeringssoldater og tyrkiskstøttet milits ikke har rykket inn.
(©NTB)
Mandag 16. desember 2019
KLØFT: Etter uker med forhandlinger i Madrid, advarer forskere om en historisk kløft mellom hva vitenskapen krever og hva klimaforhandlerne leverer.
Mandag 16. desember 2019
Norske forfattere tjener stadig mer penger på andre oppdrag enn skriving. – Jeg har hatt over 100 foredrag om min siste bok, sier forfatter Demian Vitanza.
Mandag 16. desember 2019
VRI: La fagfolk styre velferds­tjenestene, dropp overdreven rapportering og ta tjenester tilbake til offentlig drift. Det er Mette Nords oppskrift for en anti-NPM-reform.
Mandag 16. desember 2019
• Dagens Næringsliv avslørte i helga hvordan Norges rikeste plasserer inntektene skattefritt i private holdingselskaper. Dette ble mulig etter en endring av skattelovgivningen i 2006. «Oligarkøyeblikket i norsk økonomi», som professor...
Lørdag 14. desember 2019
KNUST: Da Labour støttet en omkamp om brexit, advarte partimedlemmet David Mallon om at Labour kom til å tape neste valg. – Det var fullt mulig å forutse dette, sier Mallon.
Lørdag 14. desember 2019
Aps tidligere kulturminister Trond Giske mener politikere har en naturlig plass i styrene til kulturinstitusjoner. Teater­forening frykter rollekonflikt.
Lørdag 14. desember 2019
n«Overse demokratiet og konsekvensene vil, for å være ærlig, komme og bite deg bak», sa ­Labours partisekretær Ian Lavery til BBC i går. Lavery kommer fra Labours kjerneområder i Nord-England, hvor De konservative har gjort et brakvalg. Før Lavery...
Lørdag 14. desember 2019
HABILITET: To av medlemmene av granskingsutvalget for Nav-skandalen var selv med på å dømme en person for å ha tatt med sykepenger til Spania i 2012. Det gjør dem inhabile, sier professor.
Lørdag 14. desember 2019
Noko eige: På radikalt vis utfordrar Cecilie Løveid alt som har stivna i språket.
Fredag 13. desember 2019
Teatersjef Kristian Seltun mener det er viktigere at kulturens styreledere kan økonomi enn kultur. Han vil heller kaste politikere ut av styrerommet.