Tirsdag 19. november 2019
Dæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel
På en ellers dårlig norsk dag sprudlet Mats Møller Dæhli i sin første landskamp fra start på over to år. Hamstringen sørget for at det ble med en omgang.
Publisert: 19 November 01:04
På en ellers dårlig norsk dag sprudlet Mats Møller Dæhli i sin første landskamp fra start på over to år. Hamstringen sørget for at det ble med en omgang.
– Jeg har slitt med det hele uka og fått mye behandling, men jeg følte meg veldig, veldig bra helt fram til den siste sprinten. Da følte jeg at neste gang så blir det strekk, og jeg kjenner kroppen min såpass godt at jeg forsto det ikke ville være lurt å fortsette, sa han etter kampen mot Malta.
Dæhli har vært ute av landslagstroppen en stund, men sterkt spill for St. Pauli kombinert med noen forfall ga ham sjansen igjen. Innhoppet mot Færøyene var hans første landskamp på halvannet år, og mandag startet han for første gang siden det tunge 0-6-tapet i Tyskland høsten 2017.
– Det var fantastisk gøy, for det er veldig lenge siden jeg startet sist. Jeg var veldig spillesugen og hadde lyst til å vise meg fram. Jeg skapte en del sjanser og fikk en målgivende pasning, så jeg må si det er godkjent, sa han til NTB.
Selv om han måtte gi seg ved pause føler han at han har meldt seg på igjen.
– Jeg håper iallfall det. Jeg fikk 45 minutter og føler at jeg brukte dem ganske bra.
Dæhlis spill var blant lyspunktene på en dag da mye fungerte dårlig for det norske laget.
– Vi åpnet bra, men så slapp vi oss ned, og det skal ikke skje. Det eneste positive var vel at vi vant, sa han, før han også trakk fram den lille, men høylytte gruppen norske supportere som sto på og skapte stemning på Maltas nasjonalstadion.
– Jeg synes det er bra at de kommer og støtter oss. Det setter vi veldig pris på, sa han.

(©NTB)
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Torsdag 20. februar 2020
BREDDE: Mette Nord mener hun har oppskriften som vil løfte k­vinnelønna i lønnsoppgjøret.
Torsdag 20. februar 2020
TRUET: FN prøver å holde Genève-forhandlingene i gang etter at havna i Tripoli ble angrepet tirsdag.
Torsdag 20. februar 2020
• Hvordan blir folk deltakere i demokratiet? Ofte er utgangspunktet en helt konkret sak de engasjerer seg i og organiserer seg for å fremme. Noen samler seg i grupper på sosiale medier, hvor de møter likesinnede og deler informasjon. Slike...
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.
Onsdag 19. februar 2020
Resetts søknad om medlemskap i Redaktørforeningen ble avslått etter en «helhetsvurdering». Pressenestor Per Edgar Kokkvold etterlyser en bedre begrunnelse.
Onsdag 19. februar 2020
ZERO AVGIFT: Widerøe trenger et solid avgiftskutt for å redde distriktsflyene. Nå får selskapet uventet støtte fra miljøorganisasjonen Zero.
Tirsdag 18. februar 2020
KUTT: Widerøe legger ned ruter over hele Nord-Norge. – Det er sjokkerende, sier direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark.
Tirsdag 18. februar 2020
Poet og bibliotekar Paal Bjelke Andersen opplever at de «enkle» diktene ikke snakker til ham.