Tirsdag 19. november 2019
Dæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel
På en ellers dårlig norsk dag sprudlet Mats Møller Dæhli i sin første landskamp fra start på over to år. Hamstringen sørget for at det ble med en omgang.
Publisert: 19 November 01:04
På en ellers dårlig norsk dag sprudlet Mats Møller Dæhli i sin første landskamp fra start på over to år. Hamstringen sørget for at det ble med en omgang.
– Jeg har slitt med det hele uka og fått mye behandling, men jeg følte meg veldig, veldig bra helt fram til den siste sprinten. Da følte jeg at neste gang så blir det strekk, og jeg kjenner kroppen min såpass godt at jeg forsto det ikke ville være lurt å fortsette, sa han etter kampen mot Malta.
Dæhli har vært ute av landslagstroppen en stund, men sterkt spill for St. Pauli kombinert med noen forfall ga ham sjansen igjen. Innhoppet mot Færøyene var hans første landskamp på halvannet år, og mandag startet han for første gang siden det tunge 0-6-tapet i Tyskland høsten 2017.
– Det var fantastisk gøy, for det er veldig lenge siden jeg startet sist. Jeg var veldig spillesugen og hadde lyst til å vise meg fram. Jeg skapte en del sjanser og fikk en målgivende pasning, så jeg må si det er godkjent, sa han til NTB.
Selv om han måtte gi seg ved pause føler han at han har meldt seg på igjen.
– Jeg håper iallfall det. Jeg fikk 45 minutter og føler at jeg brukte dem ganske bra.
Dæhlis spill var blant lyspunktene på en dag da mye fungerte dårlig for det norske laget.
– Vi åpnet bra, men så slapp vi oss ned, og det skal ikke skje. Det eneste positive var vel at vi vant, sa han, før han også trakk fram den lille, men høylytte gruppen norske supportere som sto på og skapte stemning på Maltas nasjonalstadion.
– Jeg synes det er bra at de kommer og støtter oss. Det setter vi veldig pris på, sa han.

(©NTB)
Mandag 16. desember 2019
KLØFT: Etter uker med forhandlinger i Madrid, advarer forskere om en historisk kløft mellom hva vitenskapen krever og hva klimaforhandlerne leverer.
Mandag 16. desember 2019
Norske forfattere tjener stadig mer penger på andre oppdrag enn skriving. – Jeg har hatt over 100 foredrag om min siste bok, sier forfatter Demian Vitanza.
Mandag 16. desember 2019
VRI: La fagfolk styre velferds­tjenestene, dropp overdreven rapportering og ta tjenester tilbake til offentlig drift. Det er Mette Nords oppskrift for en anti-NPM-reform.
Mandag 16. desember 2019
• Dagens Næringsliv avslørte i helga hvordan Norges rikeste plasserer inntektene skattefritt i private holdingselskaper. Dette ble mulig etter en endring av skattelovgivningen i 2006. «Oligarkøyeblikket i norsk økonomi», som professor...
Lørdag 14. desember 2019
KNUST: Da Labour støttet en omkamp om brexit, advarte partimedlemmet David Mallon om at Labour kom til å tape neste valg. – Det var fullt mulig å forutse dette, sier Mallon.
Lørdag 14. desember 2019
Aps tidligere kulturminister Trond Giske mener politikere har en naturlig plass i styrene til kulturinstitusjoner. Teater­forening frykter rollekonflikt.
Lørdag 14. desember 2019
n«Overse demokratiet og konsekvensene vil, for å være ærlig, komme og bite deg bak», sa ­Labours partisekretær Ian Lavery til BBC i går. Lavery kommer fra Labours kjerneområder i Nord-England, hvor De konservative har gjort et brakvalg. Før Lavery...
Lørdag 14. desember 2019
HABILITET: To av medlemmene av granskingsutvalget for Nav-skandalen var selv med på å dømme en person for å ha tatt med sykepenger til Spania i 2012. Det gjør dem inhabile, sier professor.
Lørdag 14. desember 2019
Noko eige: På radikalt vis utfordrar Cecilie Løveid alt som har stivna i språket.
Fredag 13. desember 2019
Teatersjef Kristian Seltun mener det er viktigere at kulturens styreledere kan økonomi enn kultur. Han vil heller kaste politikere ut av styrerommet.