Mandag 18. november 2019
Norges menn på etterskudd i curling-EM
Norges herrelag i curling-EM ble fratatt søndagens seier over England etter at en innbytter brukte sin egen kost. Dagen etter endte med både seier og tap.
Publisert: 18 November 22:52
Norges herrelag i curling-EM ble fratatt søndagens seier over England etter at en innbytter brukte sin egen kost. Dagen etter endte med både seier og tap.
Magnus Nedregotten skulle overtatt Markus Snøve Høibergs kost da han kom inn foran de tre siste omgangene i kampen mot England. Innbytteren brukte imidlertid sin egen kost, og det er ikke lov, skriver Opp.no.
Norge ledet på det tidspunktet 8-3 og ville gi Nedregotten mulighet til å sette noen steiner på tampen av kampen, noe som skulle vise seg å bli skjebnesvangert.
Skip Thomas Ulsruds lag vant kampen mot England 9-5, men på grunn av reglebruddet er Norge dømt til tap og fratatt seieren. Det norske curlingforbundet har anket avgjørelsen.

Slo tilbakeEn liten oppreisning fikk det norske laget da det mandag vant 8-7 mot Danmark. Senere mandag tapte de norske herrene med samme sifre for Italia. Det sto 7-7 etter ti omganger, men Italia avgjorde med å ta det viktige poenget i ekstraomgangen. Dermed ble det nytt tap for Thomas Ulsrud og hans mannskap.
Etter fem spilte kamper står det norske laget med to seirer og tre tap og deler 6.-plassen.
Det norske herrelaget skippes av Thomas Ulsrud og består videre av Steffen Walstad, Høiberg og Magnus Vågberg med Nedregotten som reserve.

Rørviks lag snudde til seierMandag ble det også seier til de norske kvinnene etter en sterk snuoperasjon mot Estland. Norge lå under 2-5 etter seks omganger før de utlignet ved å ta tre poeng i den sjuende runden.
Deretter ble det estisk poeng med avgjørende stein, mens Norge og skip Marianne Rørvik tok poeng i niende omgang. I tiende og siste omgang klarte Norge å «stjele» et poeng, og dermed vant de 7-6.
Norge fikk det tøffere mot Sveits mandag kveld. Sveits slo Norge hele 11-3. Foruten Marianne Rørvik spiller Kristin Skaslien, Maia Ramsfjell og Pia Trulsen på laget, mens Martine Vollan Rønning er reserve.
(©NTB)
Lørdag 18. januar 2020
TIL TOPPS? Interne feider, milliardærer og riksretts­saken mot Donald Trump kan styrke elitefavoritt Joe Bidens vinner­sjanser.
Lørdag 18. januar 2020
PLAN: SV vil nå måla i Parisavtalen gjennom prosjektet «grøn ny deal». Eit av tiltaka er å kjøpe kriseramma norske verft, for å gjere dei ­grøne og sikre at arbeidsplassane blir i Noreg.
Lørdag 18. januar 2020
• Da Facebook åpnet sitt første norske kontor i 2016, holdt statsminister Erna Solberg åpningstalen. Hun sammenliknet Facebooks formidable vekst med fargefjernsyn og sa at vi i dag «har innsett at farge-tv er en god ting». Nettstedet...
Lørdag 18. januar 2020
Skattedirektør Hans Christian Holte er skeptisk til at flere land inn­fører nasjonal digitalskatt. – Det kan svekke krafta i den internasjonale prosessen, sier han.
Lørdag 18. januar 2020
Overtramp: Alle disse skandalene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.
Fredag 17. januar 2020
INGEN HAST: Norge har ennå ikke fått nok informasjon fra USA til å ta stilling til likvideringen av Irans toppgeneral, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Hun vil ikke sette noen tidsfrist.
Fredag 17. januar 2020
• Siv Jensen truer med å gå ut av regjeringen hvis ikke Frp får større gjennomslag etter at partiet tapte dragkampen om å hente hjem IS-kvinnen fra Syria. For Frp har de siste årenes regjeringsdeltakelse vært en stor nedtur. Da...
Fredag 17. januar 2020
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen gir Konkurransetilsynet ny marsj­ordre: Kampen mot internasjonale IT-giganters markedsdominans skal trappes opp.
Fredag 17. januar 2020
KLAR TALE: Det er uholdbare tilstander i luftambulansetjenesten, sier Margit U. Kristoffersen fra gata i Alta. Hun er ikke alene om å mene at staten bør inn og overta ambulanseflyene.
Torsdag 16. januar 2020
• «I den nye Oslo-skolen må tillit og ytringskultur følges av en opplevd bedring av sårbare barns skolehverdag», skriver 42 lærere ved Mortensrud skole i et innlegg i Dagsavisen tirsdag. De skriver for å uttrykke støtte til kollegaer ved...