Mandag 18. november 2019
Været skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet
Biler kjørte ut og busser sto fast da snøen lavet ned over morgenrushet på av Østlandet mandag. I lavlandet går snøen over til regn utover dagen.
Publisert: 18 November 11:44
Biler kjørte ut og busser sto fast da snøen lavet ned over morgenrushet på av Østlandet mandag. I lavlandet går snøen over til regn utover dagen.
Meteorologisk institutt oppdaterte mandag formiddag sitt gule farevarsel til også å gjelde Trøndelag, Helgeland og Saltfjellet. Det er også varslet jordskredfare på deler av Østlandet.
Fra før lød advarselen om mye snø Aust-Agder, Telemark og Buskerud. Men vakthavende meteorolog Magnus Ovhed mener folk i Hedmark og Oppland også må være forberedt på at været kan påvirke kjøreforholdene.
– Etter hvert kommer det mer mildvær. Jeg kan tenke meg at fra Østlandet og opp mot Trøndelag kan det bli ganske guffent i perioder, sier han til NTB og viser til at snøen som ligger i veien, kan bli til slaps.

Snøfokk lenge nordOver 3–400 meter vil imidlertid nedbøren fortsatt komme som snø. Nedbøren skal fortsette fram til tirsdag kveld i Trøndelag. På Helgeland og i Saltfjellet er det varslet snøfokk.
Bilister i Hedmark og Oppland blir advart om at snøfallet tiltar mandag formiddag
– Det kan ligge snø også på de store hovedveiene. Kjør forsiktig, avpass farten etter forholdene og hold god avstand til kjøretøyet foran, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Mange uhellI Buskerud fikk politiet det travelt på morgenkvisten mandag.
– Det renner på med utforkjøringer her, og det gjelder hele distriktet, lød det noe dramatiske budskapet fra operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til Drammens Tidende.
Det var ingen alvorlige personskader, men Meyer opplyste at politiet ikke rakk å rykke ut til alle meldinger de fikk inn.
På E18 ved Sandefjord lufthavn Torp kjørte to biler inn i hverandre. En person ble kjørt sykehus med smerter og nakkekrage, opplyser politiet på Twitter.
(©NTB)
Mandag 16. desember 2019
KLØFT: Etter uker med forhandlinger i Madrid, advarer forskere om en historisk kløft mellom hva vitenskapen krever og hva klimaforhandlerne leverer.
Mandag 16. desember 2019
Norske forfattere tjener stadig mer penger på andre oppdrag enn skriving. – Jeg har hatt over 100 foredrag om min siste bok, sier forfatter Demian Vitanza.
Mandag 16. desember 2019
VRI: La fagfolk styre velferds­tjenestene, dropp overdreven rapportering og ta tjenester tilbake til offentlig drift. Det er Mette Nords oppskrift for en anti-NPM-reform.
Mandag 16. desember 2019
• Dagens Næringsliv avslørte i helga hvordan Norges rikeste plasserer inntektene skattefritt i private holdingselskaper. Dette ble mulig etter en endring av skattelovgivningen i 2006. «Oligarkøyeblikket i norsk økonomi», som professor...
Lørdag 14. desember 2019
KNUST: Da Labour støttet en omkamp om brexit, advarte partimedlemmet David Mallon om at Labour kom til å tape neste valg. – Det var fullt mulig å forutse dette, sier Mallon.
Lørdag 14. desember 2019
Aps tidligere kulturminister Trond Giske mener politikere har en naturlig plass i styrene til kulturinstitusjoner. Teater­forening frykter rollekonflikt.
Lørdag 14. desember 2019
n«Overse demokratiet og konsekvensene vil, for å være ærlig, komme og bite deg bak», sa ­Labours partisekretær Ian Lavery til BBC i går. Lavery kommer fra Labours kjerneområder i Nord-England, hvor De konservative har gjort et brakvalg. Før Lavery...
Lørdag 14. desember 2019
HABILITET: To av medlemmene av granskingsutvalget for Nav-skandalen var selv med på å dømme en person for å ha tatt med sykepenger til Spania i 2012. Det gjør dem inhabile, sier professor.
Lørdag 14. desember 2019
Noko eige: På radikalt vis utfordrar Cecilie Løveid alt som har stivna i språket.
Fredag 13. desember 2019
Teatersjef Kristian Seltun mener det er viktigere at kulturens styreledere kan økonomi enn kultur. Han vil heller kaste politikere ut av styrerommet.