Fredag 15. november 2019
Nær en halv million drevet på flukt av flom i Sør-Sudan
Over 420.000 personer er drevet på flukt av kraftig regnvær og flom i Sør-Sudan. Mange av dem er kraftig underernært, opplyser Redd Barna.
Publisert: 15 November 10:07
Over 420.000 personer er drevet på flukt av kraftig regnvær og flom i Sør-Sudan. Mange av dem er kraftig underernært, opplyser Redd Barna.
Om lag 60 prosent av de fordrevne led av kraftig underernæring allerede før det unormalt kraftige regnværet satte inn i juli, opplyser hjelpeorganisasjonen fredag.
De mange internt fordrevne bor nå i midlertidige skur og telt, og mange av dem har mistet viktige jordbruksområder. Minst 200.000 av de fordrevne er barn, ifølge Redd Barna.
Samtidig gjør vannmassene det vanskelig å få livbergende hjelp fram til de rammede. I enkelte områder har leveransene av nødhjelp blitt innstilt inntil videre.
– Oversvømmelsene i Sør-Sudan har nådd et kritisk punkt, og barn og familiene deres har behov for rask hjelp. Samfunnene som er rammet, er allerede noen av landets mest utsatte, sier Redd Barnas landdirektør for Sør-Sudan, Rama Hansraj.
Data viser at de verst rammede områdene hadde over dobbelt så mye nedbør som normalt i perioden mellom september og oktober. Mens det normale er litt under 200 millimeter, falt det rundt 425 millimeter.
Det er ventet mer regn de neste ukene.
Flomkatastrofen gjorde at Sør-Sudan erklærte unntakstilstand i oktober.
(©NTB)
Mandag 16. desember 2019
KLØFT: Etter uker med forhandlinger i Madrid, advarer forskere om en historisk kløft mellom hva vitenskapen krever og hva klimaforhandlerne leverer.
Mandag 16. desember 2019
Norske forfattere tjener stadig mer penger på andre oppdrag enn skriving. – Jeg har hatt over 100 foredrag om min siste bok, sier forfatter Demian Vitanza.
Mandag 16. desember 2019
VRI: La fagfolk styre velferds­tjenestene, dropp overdreven rapportering og ta tjenester tilbake til offentlig drift. Det er Mette Nords oppskrift for en anti-NPM-reform.
Mandag 16. desember 2019
• Dagens Næringsliv avslørte i helga hvordan Norges rikeste plasserer inntektene skattefritt i private holdingselskaper. Dette ble mulig etter en endring av skattelovgivningen i 2006. «Oligarkøyeblikket i norsk økonomi», som professor...
Lørdag 14. desember 2019
KNUST: Da Labour støttet en omkamp om brexit, advarte partimedlemmet David Mallon om at Labour kom til å tape neste valg. – Det var fullt mulig å forutse dette, sier Mallon.
Lørdag 14. desember 2019
Aps tidligere kulturminister Trond Giske mener politikere har en naturlig plass i styrene til kulturinstitusjoner. Teater­forening frykter rollekonflikt.
Lørdag 14. desember 2019
n«Overse demokratiet og konsekvensene vil, for å være ærlig, komme og bite deg bak», sa ­Labours partisekretær Ian Lavery til BBC i går. Lavery kommer fra Labours kjerneområder i Nord-England, hvor De konservative har gjort et brakvalg. Før Lavery...
Lørdag 14. desember 2019
HABILITET: To av medlemmene av granskingsutvalget for Nav-skandalen var selv med på å dømme en person for å ha tatt med sykepenger til Spania i 2012. Det gjør dem inhabile, sier professor.
Lørdag 14. desember 2019
Noko eige: På radikalt vis utfordrar Cecilie Løveid alt som har stivna i språket.
Fredag 13. desember 2019
Teatersjef Kristian Seltun mener det er viktigere at kulturens styreledere kan økonomi enn kultur. Han vil heller kaste politikere ut av styrerommet.