Torsdag 14. november 2019
Medier: Våpenhvile inngått mellom Jihad og Israel
Islamsk hellig krig (Jihad) og Israel har inngått en våpenhvileavtale etter to dager med en rekke rakettangrep mellom Gaza og Israel, ifølge flere medier.
Publisert: 14 November 05:06
Islamsk hellig krig (Jihad) og Israel har inngått en våpenhvileavtale etter to dager med en rekke rakettangrep mellom Gaza og Israel, ifølge flere medier.
Egypt har meglet mellom partene for å få en slutt på luftangrepene mellom Israel og den palestinske gruppen Islamsk hellig krig.
Ifølge flere medier, blant andre den israelske kringkasteren Kan og Al Jazeera, har en våpenhvileavtale blitt inngått, skriver Haaretz.
Avtalen innebærer at Jihad umiddelbart stopper all vold, mens Israel ikke skal utføre flere målrettede angrep og angrep mot demonstranter på Gazastripen.
En høytstående kilde i Jihad sier til AFP at våpenhvilen trer i kraft fra klokken 5.30 torsdag morgen lokal tid.
Ziyad al-Nakhalah i Jihad sa til libanesiske Al-Mayadeen TV onsdag at de hadde tre krav, først og fremst at Israel forplikter seg til å stoppe målrettede angrep mot palestinske ledere og topper i militsen.
Israel drepte tirsdag en av topplederne i Islamsk hellig krig i Gaza og bombet også huset til en annen leder i den palestinske gruppen i Damaskus.
Al-Nakhalah sa at deres andre krav er at Israel slutter å skyte palestinere som ukentlig protesterer på Gazastripen.
32 palestinere har blitt drept i israelske luftangrep de siste dagene. En tredel av dem er sivile.
(©NTB)
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.
Tirsdag 10. desember 2019
• Mange pustet lettet ut da det i går ble klart at Vy Tog skal drifte Bergen-strekningene. For Vys del må det også være en lettelse at selskapet fortsatt får drifte en lengre togstrekning i Norge. Hadde selskapet tapt også dette anbudet,...
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.