Torsdag 14. november 2019
Veronica Orderud har fått jobb etter å ha søkt rundt 400 stillinger
Trippeldrapsdømte Veronica Orderud måtte søke rundt 400 jobber etter hun slapp ut før hun fikk en fast stilling.
Publisert: 14 November 07:39
Trippeldrapsdømte Veronica Orderud måtte søke rundt 400 jobber etter hun slapp ut før hun fikk en fast stilling.
Det forteller hun i en fersk episode av podkasten «Utafor» som har fått tittelen «Ferdigsonet?», skriver VG.
– Jeg trodde at da jeg slapp ut så ville jeg få hjelp av Nav, at jeg ville bli hjulpet til en jobb og et sted å bo, men slik var det ikke i det hele tatt. Man følte seg så liten og verdiløs. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle klare å betale husleien, sier Orderud i podkasten.
Orderud anslår at hun har søkt på minst 400 stillinger etter at hun ble løslatt i januar 2015. Hun var den siste som ble løslatt av de fire som ble dømt etter trippeldrapet på Orderud gård i 1999.
Hun forteller at hun nå har lyktes, og startet i jobb for tre uker siden.
– Det er helt topp og jeg stortrives. Jeg merker hvor mye det betyr å ha mennesker rundt seg, og å delta i arbeidslivet, sier hun.
Veronica Orderud har en master i religion- og samfunnsfag og grunnfag i ledelse, organisasjonslære, juss og helsefag. I tillegg er hun nesten ferdig utdannet veterinær.
Natt til 22. mai 1999 ble ekteparet Kristian (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust (47) skutt og drept i kårboligen på Orderud gård i Sørum kommune i Akershus.
Veronica Orderud ble i 2001 sammen med ektemannen Per Orderud dømt til 21 års fengsel for overlagt drap, eller medvirkning til overlagt drap. Året etter ble dommen bekreftet i Eidsivating lagmannsrett.

(©NTB)
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.
Torsdag 5. desember 2019
ADVARER: En ny lov som er ment å bekjempe jødehat, kan kvele debatter om Israels framferd i Palestina, mener forsker.
Torsdag 5. desember 2019
IKKJE FORSYNT: Trass i at Sp strir imot kvart forsøk på å skape raudgrøn samling, går partiet no saman med SV og Ap for å få opp sjølvforsyningsgraden.
Torsdag 5. desember 2019
5. desember 1945 tok fem torpedobombefly av typen Grumman TBM Avenger av fra flybasen Fort Lauderdale i Florida. De fem, som hadde kodenavnet Flight 19, hadde med seg fjorten flygere som skulle trene på navigasjon og...
Onsdag 4. desember 2019
I KLINSJ: Brasils klimaaktivister har blitt presset ut av landets delegasjon til klimatoppmøtet i Madrid. Men det stopper dem ikke fra å kjempe for Parisavtalen.
Onsdag 4. desember 2019
PRESS: USAs press på europeiske Nato-land kommer ikke til å stanse frihandelsavtalen mellom Norge og Kina. Samtidig varsler utenriksminister Ine Eriksen Søreide en diskusjon om Norges forhold til Kina.