Mandag 11. november 2019
Litauens president har signert loven som kan bane vei for Berg-utveksling
Litauens president Gitanas Nauseda har undertegnet en lov som kan gjøre det enklere å få spiondømte Frode Berg utvekslet fra russisk fangenskap.
Publisert: 11 November 16:24
Litauens president Gitanas Nauseda har undertegnet en lov som kan gjøre det enklere å få spiondømte Frode Berg utvekslet fra russisk fangenskap.
Det opplyser presidentens kontor til det litauiske nyhetsbyrået Baltic News Service (BNS), ifølge VG.
– Det føyer seg jo inn i rekken av gode nyheter de siste ukene og styrker vår tro på at Frode Berg snart kan løslates. Nå gjenstår bare at de to presidentene i Russland og Litauen signerer benådningssøknadene til de fem involverte i utvekslingen, sier Frode Bergs advokat Brynjulf Risnes til avisen.
Loven som ble signert mandag, ble vedtatt av det litauiske parlamentet i forrige uke.
Den 16. oktober siterte BNS anonyme kilder på at Russland og Litauen er enige om å utveksle en spiondømt russer mot to litauere og en nordmann som er dømt i Russland.
BNS navngir ikke Frode Berg, men Berg er den eneste nordmannen som soner en slik dom i Russland.
I slutten av oktober anbefalte benådningskomiteen i Russland at Frode Berg skal benådes. Onsdag forrige uke bekreftet president Vladimir Putins talsperson at de har mottatt en søknad om benådning fra Berg, men det er ikke kjent når den skal vurderes.
Advokat Risnes har tidligere uttalt at han tror Berg kan være hjemme igjen om kort tid.
(©NTB)
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.
Torsdag 5. desember 2019
ADVARER: En ny lov som er ment å bekjempe jødehat, kan kvele debatter om Israels framferd i Palestina, mener forsker.
Torsdag 5. desember 2019
IKKJE FORSYNT: Trass i at Sp strir imot kvart forsøk på å skape raudgrøn samling, går partiet no saman med SV og Ap for å få opp sjølvforsyningsgraden.
Torsdag 5. desember 2019
5. desember 1945 tok fem torpedobombefly av typen Grumman TBM Avenger av fra flybasen Fort Lauderdale i Florida. De fem, som hadde kodenavnet Flight 19, hadde med seg fjorten flygere som skulle trene på navigasjon og...
Onsdag 4. desember 2019
I KLINSJ: Brasils klimaaktivister har blitt presset ut av landets delegasjon til klimatoppmøtet i Madrid. Men det stopper dem ikke fra å kjempe for Parisavtalen.
Onsdag 4. desember 2019
PRESS: USAs press på europeiske Nato-land kommer ikke til å stanse frihandelsavtalen mellom Norge og Kina. Samtidig varsler utenriksminister Ine Eriksen Søreide en diskusjon om Norges forhold til Kina.