Mandag 11. november 2019
VM-nei og full Champions League-kamp for Ingstad
Vilde Ingstad ble utelatt fra Norges VM-tropp i håndball på grunn av ryggskade, men spilte søndag mesterliga for Esbjerg.
Publisert: 11 November 11:16
Vilde Ingstad ble utelatt fra Norges VM-tropp i håndball på grunn av ryggskade, men spilte søndag mesterliga for Esbjerg.
– Vilde har slitt med ryggen over lang tid. Den har ikke blitt bedre, snarere verre. Nå må hun ta pause fra håndballen. I seks, kanskje åtte uker, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson da VM-troppen ble presentert forrige uke.
Derfor var det flere som stusset over at 24-åringen søndag spilte mesterligakampen for Esbjerg borte mot Bucuresti. Der vant det danske laget 25-21.
Men det har en naturlig forklaring, ifølge Hergeirsson.
Til NTB opplyser han at det er totalbelastningen som gjør at Ingstad ikke skal være med til VM, og at avgjørelsen er tatt i samråd med spiller og klubb.
I et mesterskap er det langt større belastning med tanke på antall kamper og tiden til å restituere mellom kampene.
– Ryggen trenger lengre pause, og det får Vilde fra neste uke til over nyttår, sier Hergeirsson.
Ifølge landslagssjefen trenger Ingstad hvile for å ha en rimelig mulighet til å bli frisk nok til å kjempe om en plass i en eventuell OL-kvalik i mars eller et OL til sommeren.
Som følge av Ingstads skade, nøyde Hergeirsson seg med å ta ut to linjespillere i VM-troppen: Heidi Løke og Kari Brattset Dale.
Samtidig er superveteranen Marit Malm Frafjord klar til å steppe inn dersom det oppstår problemer i den posisjonen under mesterskapet i Japan.
(©NTB)
Fredag 13. desember 2019
Teatersjef Kristian Seltun mener det er viktigere at kulturens styreledere kan økonomi enn kultur. Han vil heller kaste politikere ut av styrerommet.
Fredag 13. desember 2019
GRØNN: En ny klimalov binder framtidige danske regjeringer, krever kutt hjemme og i alle sektorer. Nå stålsetter venstresida seg på kampen om hvordan målene skal nås.
Fredag 13. desember 2019
• Til alle tider har sosieteten fått uforholdsmessig stor plass i den offentlige bevissthet. Livet til de rike og berømte får brei omtale, og framveksten av sosiale medier har ikke akkurat gjort dekningen mindre: Nå publiserer nettaviser...
Fredag 13. desember 2019
IKKE HØRT: Allerede i 2014 stilte Nav-ansatte spørsmål ved om reglene for trygdeeksport ble tolket rett. Nesten alle ofrene i Nav-skandalen ble fengslet i årene etter.
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.