Mandag 11. november 2019
VM-nei og full Champions League-kamp for Ingstad
Vilde Ingstad ble utelatt fra Norges VM-tropp i håndball på grunn av ryggskade, men spilte søndag mesterliga for Esbjerg.
Publisert: 11 November 11:16
Vilde Ingstad ble utelatt fra Norges VM-tropp i håndball på grunn av ryggskade, men spilte søndag mesterliga for Esbjerg.
– Vilde har slitt med ryggen over lang tid. Den har ikke blitt bedre, snarere verre. Nå må hun ta pause fra håndballen. I seks, kanskje åtte uker, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson da VM-troppen ble presentert forrige uke.
Derfor var det flere som stusset over at 24-åringen søndag spilte mesterligakampen for Esbjerg borte mot Bucuresti. Der vant det danske laget 25-21.
Men det har en naturlig forklaring, ifølge Hergeirsson.
Til NTB opplyser han at det er totalbelastningen som gjør at Ingstad ikke skal være med til VM, og at avgjørelsen er tatt i samråd med spiller og klubb.
I et mesterskap er det langt større belastning med tanke på antall kamper og tiden til å restituere mellom kampene.
– Ryggen trenger lengre pause, og det får Vilde fra neste uke til over nyttår, sier Hergeirsson.
Ifølge landslagssjefen trenger Ingstad hvile for å ha en rimelig mulighet til å bli frisk nok til å kjempe om en plass i en eventuell OL-kvalik i mars eller et OL til sommeren.
Som følge av Ingstads skade, nøyde Hergeirsson seg med å ta ut to linjespillere i VM-troppen: Heidi Løke og Kari Brattset Dale.
Samtidig er superveteranen Marit Malm Frafjord klar til å steppe inn dersom det oppstår problemer i den posisjonen under mesterskapet i Japan.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.