Lørdag 9. november 2019
Real Madrid rundspilte Eibar, sendte Ødegaard ned fra tabelltoppen
Karim Benzema og Real Madrid holdt lekestue med Eibar lørdag. 3-0-seieren gir tabelltopp i spansk La Liga.
Publisert: 09 November 20:24
Karim Benzema og Real Madrid holdt lekestue med Eibar lørdag. 3-0-seieren gir tabelltopp i spansk La Liga.
Martin Ødegaard og hans Real Sociedad klatret til topps på tabellen med det ene poenget i 1-1-oppgjøret mot Leganes fredag. Tilværelsen som serieleder ble imidlertid kortvarig.
Lørdag tok Real Madrid tilbake den merkelappen, og seieren var også av det temmelig ubesværede slaget. Kampen var avgjort i løpet av den første halvtimen.
Gjestene fra hovedstaden brukte kun 17 minutter på å la ledelsen. Federico Valverde gjorde forarbeidet da Benzema satte inn 1-0. Litt tidligere hadde samme mann tvunget fram en kjemperedning av Eibar-keeper Marko Dmitrovic da fikk foten på et innlegg fra Eden Hazard.
Vanskelighetene Eibar hadde med å stoppe Real-stjernene ble understreket ved at både 2-0 og 3-0 kom på straffespark. Sergio Ramos og Benzema gjorde begge jobben fra krittmerket.
Real Madrid var imidlertid ikke ferdig med det. Drøyt kvarteret ut i annen omgang prikkskjøt Valverde inn 4-0 nede ved stolpen etter å ha fått ballen servert av Luka Modric.
Barcelona kan komme a poeng med Real Madrid med seier mot Celta Vigo senere lørdag. Den katalanske storklubben har i tillegg en kamp tilgode.
(©NTB)
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...
Tirsdag 12. november 2019
MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Tirsdag 12. november 2019
Forfatterforbundet har i lengre tid forhandlet med andre forfatter­organisasjoner om millioner fra bibliotekvederlaget. Nå står forhandlingene bom fast.
Tirsdag 12. november 2019
KAOS: Bolivia er i kaos etter at president Evo Morales har flyktet fra presidentpalasset. «Vi har låst oss inne i huset, situasjonen er veldig stygg», sier en tidligere Morales-tilhenger til Klassekampen.
Mandag 11. november 2019
Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.
Mandag 11. november 2019
REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.