Fredag 8. november 2019
Nedgangen i kinesisk eksport fortsetter
Kina opplevde den tredje måneden på rad med nedgang i eksporten i oktober, til tross for at handelskrigen med USA ser ut til å roe seg noe.
Publisert: 08 November 08:05
Kina opplevde den tredje måneden på rad med nedgang i eksporten i oktober, til tross for at handelskrigen med USA ser ut til å roe seg noe.
Fallet var mindre enn ventet, men det advares fortsatt om mer trøbbel i vente i den pågående feiden mellom de to verdensøkonomiene.
Oktobertallene viser at eksporten sank 0,9 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Svekkelsen er imidlertid mindre enn nedgangen på 3,2 prosent som landet opplevde måneden før.
Det var på forhånd ventet at oktober kunne bli verre, med en nedgang på 3,9 prosent.
Handelskrigen har fått store konsekvenser også for importen. Kina opplevde en nedgang for sjette måned på rad i oktober, på hele 6,4 prosent. Det er imidlertid mindre enn nedgangen i september og ikke fullt så ille som analytikerne ventet.
Kinas handelsoverskudd med USA, et av frustrasjonsmomentene for Det hvite hus, økte i oktober til over 26,4 milliarder dollar i oktober.
Handelskonflikten mellom USA og Kina startet i fjor, og begge land har innført omfattende tollsatser på hverandres varer. Torsdag sa kinesiske tjenestemenn at det var enighet om en plan som innebærer at toll skal fjernes etappevis. Opplysningene er ikke kommentert av Det hvite hus.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.