Fredag 8. november 2019
Trump avviser at han vil fjerne tollbarrierene mot Kina
USAs president Donald Trump avviser at han vil fjerne alle tollbarrierene han har innført på kinesiske varer.
Publisert: 08 November 17:06
USAs president Donald Trump avviser at han vil fjerne alle tollbarrierene han har innført på kinesiske varer.
– Jeg kommer ikke til å gjøre det, sa Trump til reportere i Det hvite hus etter å ha blitt spurt om han fullt ut vil fjerne tollbarrierene han har innført på kinesiske varer, som til sammen utgjør 400 milliarder dollar.
Presidenten fastslo også at den ventede handelsavtalen mellom USA og Kina vil bli signert i USA, trolig i delstaten Iowa.
Tidligere fredag sa Peter Navarro, Trumps fremste rådgiver for utenrikshandel, at USA kan komme til å utsette den varslede tolløkningen overfor Kina i desember.
I et intervju med den reklamefrie sammenslutningen av radiostasjoner, National Public Radio, sa han at det kan gå i den retningen.
– Vi kan være villige til å utsette disse tollsatsene for kinesiske varer, men det er til sjuende og sist opp til presidenten, sa Navarro.
Torsdag uttalte en talsmann i det kinesiske næringsdepartementet at Kina og USA er enige om at de økte tollsatsene som er innført mellom landene siden i fjor, skal fjernes etappevis. Han sa også at forhandlingene de siste ukene har vært konstruktive.
Uttalelsen bidro til oppgang på børsene både i Asia, Europa og USA.
(©NTB)
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...
Lørdag 25. januar 2020
Venstres Abid Raja tar over som kulturminister etter partileder Trine Skei Grande. Kulturlivets aktører står klar med en lang kravliste.
Lørdag 25. januar 2020
SLAGKRAFTIG? Hva har meningsmålinger, hat fra Hillary Clinton og støtte fra podkastkjendis Joe Rogan til felles? Alt viser at det er Bernie Sanders som kan slå Donald Trump, mener tilhengere.
Lørdag 25. januar 2020
Det nye arbeidslivet: I Amazons lagerhaller kan ingen høre deg skrike.
Fredag 24. januar 2020
EIENDOMSBARON: Den tidligere sosial­demokratiske topp- politikeren Ilija Batljan har tjent seg søkkrik på kjøp av offentlig eiendom i Sverige. Nå står Norge for tur.
Fredag 24. januar 2020
LOJALE: Republikanerne «forvirrer og avsporer» riksrettssaken mot Donald Trump. – Presidenten er favoritt til å vinne valget i november, sier USA-ekspert.
Fredag 24. januar 2020
• «Vi tåler ikke nå å tro at vi skal gå tilbake igjen til en særnorsk lønnsutvikling», sa leder i Norsk Industri Stein Lier-Hansen til NTB da organisasjonen la fram sin konjunkturrapport onsdag denne uka. Tradisjonen tro maner...
Fredag 24. januar 2020
Medietilsynet er skeptisk til å gi vide fullmakter til et nytt mediestøtteråd. – Det kan være utfordrende å samle såpass mye makt på ett sted, sier direktør Mari Velsand.
Torsdag 23. januar 2020
JAKTSESONG: Ytre høyre-president Jair Bolsonaro vil fengsle journalist Glenn Greenwald. – Journalister og varslere er blitt fritt vilt, sier Eva Joly.