Fredag 8. november 2019
Hundrevis av georgiere protesterer mot film om homofil kjærlighet i Georgia
Hundrevis av rasende georgiere samlet seg fredag ved en kino i Tbilisi for å protestere mot filmen «Imorgen danser vi», som handler om homofil kjærlighet.
Publisert: 08 November 20:04
Hundrevis av rasende georgiere samlet seg fredag ved en kino i Tbilisi for å protestere mot filmen «Imorgen danser vi», som handler om homofil kjærlighet.
Folkemengden forsøkte å trenge seg inn i kinoen, men ble holdt tilbake av politiet. Flere personer er skadd, ifølge georgiske medier.
Demonstrantene brant et regnbueflagg og ropte «Lenge leve Georgia» og «Skam!». Det var også en ortodoks prest til stede som leste opp en bønn.
Før visningen gikk politiet gjennom benkeradene med politihunder. Deretter ble dørene låst slik at kinogjengerne skulle føle seg trygge.
Den svensk-georgiske filmen er for tiden satt opp ved flere norske kinoer. Den handler om homofil kjærlighet i et land der det råder store fordommer mot homofile. Regissøren er svenske Levan Akin, som selv har georgiske røtter.
Filmen foregår nettopp i Georgias hovedstad Tbilisi. Da den spilt inn, måtte filmteamet ha livvakter, og det mottok flere trusler.
Filmen var den eneste fra Sverige som var med og konkurrerte under filmfestivalen i Cannes tidligere i år.
(©NTB)
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.