Fredag 8. november 2019
Hundrevis av georgiere protesterer mot film om homofil kjærlighet i Georgia
Hundrevis av rasende georgiere samlet seg fredag ved en kino i Tbilisi for å protestere mot filmen «Imorgen danser vi», som handler om homofil kjærlighet.
Publisert: 08 November 20:57
Hundrevis av rasende georgiere samlet seg fredag ved en kino i Tbilisi for å protestere mot filmen «Imorgen danser vi», som handler om homofil kjærlighet.
Folkemengden forsøkte å trenge seg inn i kinoen, men ble holdt tilbake av politiet. Flere personer er skadd, ifølge georgiske medier.
Demonstrantene brente et regnbueflagg og ropte «Lenge leve Georgia» og «Skam!». Det var også en ortodoks prest til stede som leste opp en bønn.
Før visningen gikk politiet gjennom benkeradene med politihunder. Deretter ble dørene låst slik at kinogjengerne skulle føle seg trygge.
Den svensk-georgiske filmen er for tiden satt opp ved flere norske kinoer. Den handler om homofil kjærlighet i et land der det råder store fordommer mot homofile. Regissøren er svenske Levan Akin, som selv har georgiske røtter.
Filmen foregår nettopp i Georgias hovedstad Tbilisi. Da den spilt inn, måtte filmteamet ha livvakter, og det mottok flere trusler.
Filmen var den eneste fra Sverige som var med og konkurrerte under filmfestivalen i Cannes tidligere i år.
(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.