Fredag 8. november 2019
IS hevder de står bak angrep ved grensepost i Tadsjikistan
Den islamske stat (IS) tar på seg ansvaret for et angrep mot en grensepost i Tadsjikistan denne uken der flere mistet livet.
Publisert: 08 November 19:19
Den islamske stat (IS) tar på seg ansvaret for et angrep mot en grensepost i Tadsjikistan denne uken der flere mistet livet.
Det opplyser den jihadistiske opprørsgruppen i en uttalelse.
Tadsjikiske myndigheter sa onsdag at femten jihadister ble drept i angrepet, og tjenestemenn har allerede lagt ansvaret på opprørsgruppen.
Også en soldat og en politimann mistet livet i angrepet, som fant sted ved landets grense mot Usbekistan, ifølge myndighetene i den tidligere sovjetrepublikken.
IS hevder at gruppens medlemmer drepte ti soldater i sammenstøtet. I en annen uttalelse hevder IS' propagandakanal Amaq News at alle IS-medlemmene ble drept, men ikke hvor mange de var eller hvor de kom fra.
Tadsjikistans innenriksdepartement sa fredag at gjerningsmennene var IS-krigere, som «stort sett var borgere av Tadsjikistan», som hadde kommet inn i landet via grensa mot Afghanistan.
Landets myndigheter sier fem personer er pågrepet etter angrepet, og at alle disse er medlemmer av IS.
Tadsjikistan og flere andre sentralasiatiske eks-sovjetrepublikker har vært en stor kilde til rekrutter for radikale islamistgrupper i Syria og Irak.
(©NTB)
Fredag 22. november 2019
NY INFO: Anniken Hauglie (H) sa til Stortinget at hun først etter sommeren i år fikk beskjed om omfanget av uriktige Nav-dommer. En e-post viser at hun ble varslet allerede i fjor.
Fredag 22. november 2019
Tiril Broch Aakre og Trude Lorentzen har begge skrevet om sine mødres selvmord, men i hver sin sjanger. – I dag ville jeg trolig valgt romanen, sier Lorentzen.
Fredag 22. november 2019
RADIKAL: Jeremy Corbyn har allerede flyttet Labour mot venstre. Nå går han til angrep på arven fra den konservative statsministeren Margaret Thatcher.
Fredag 22. november 2019
• Alle partiene på rødgrønn side har nå presentert sine alternative budsjetter. Det er forskjeller og uenigheter – for eksempel mellom MDG og Sp i avgiftspolitikken – likevel trer det fram et tydelig felles verdigrunnlag. Det tydeligste...
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.