Fredag 8. november 2019
IS hevder de står bak angrep ved grensepost i Tadsjikistan
Den islamske stat (IS) tar på seg ansvaret for et angrep mot en grensepost i Tadsjikistan denne uken der flere mistet livet.
Publisert: 08 November 19:19
Den islamske stat (IS) tar på seg ansvaret for et angrep mot en grensepost i Tadsjikistan denne uken der flere mistet livet.
Det opplyser den jihadistiske opprørsgruppen i en uttalelse.
Tadsjikiske myndigheter sa onsdag at femten jihadister ble drept i angrepet, og tjenestemenn har allerede lagt ansvaret på opprørsgruppen.
Også en soldat og en politimann mistet livet i angrepet, som fant sted ved landets grense mot Usbekistan, ifølge myndighetene i den tidligere sovjetrepublikken.
IS hevder at gruppens medlemmer drepte ti soldater i sammenstøtet. I en annen uttalelse hevder IS' propagandakanal Amaq News at alle IS-medlemmene ble drept, men ikke hvor mange de var eller hvor de kom fra.
Tadsjikistans innenriksdepartement sa fredag at gjerningsmennene var IS-krigere, som «stort sett var borgere av Tadsjikistan», som hadde kommet inn i landet via grensa mot Afghanistan.
Landets myndigheter sier fem personer er pågrepet etter angrepet, og at alle disse er medlemmer av IS.
Tadsjikistan og flere andre sentralasiatiske eks-sovjetrepublikker har vært en stor kilde til rekrutter for radikale islamistgrupper i Syria og Irak.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.