Fredag 8. november 2019
Demonstranter i Hongkong vil våke over død student
Protestledere i Hongkong oppfordrer demonstranter i byen til å holde våkenatt etter at en student døde av skader han fikk under konfrontasjon med politiet.
Publisert: 08 November 07:31
Protestledere i Hongkong oppfordrer demonstranter i byen til å holde våkenatt etter at en student døde av skader han fikk under konfrontasjon med politiet.
Studenten Chow Tsz-Lok ble mandag funnet bevisstløs i en blodpøl i et parkeringsanlegg, og omstendighetene rundt hendelsen er uklare. Funnet ble gjort etter nok en demonstrasjon i Hongkong.
Det finnes ikke videoopptak fra stedet, men bilder tatt i området minutter tidligere viser at opprørspolitiet avfyrte tåregass mot bygningen som svar på at det ble kastet gjenstander fra demonstrantene i etasjene over gateplan.
22-åringen ble funnet i tredje etasje og fraktet til sykehus, men døde av skadene natt til fredag.
Etter meldingen om dødsfallet tok lederne av protestene til orde for at det skal holdes våkenatt for den avdøde fra fredag kveld. Flere hundre andre maskerte demonstranter gikk gjennom det travle sentrumsområdet i byen med hvite roser og plakater med teksten «Hongkong er en politistat».
Myndighetene i Hongkong ga fredag uttrykk for stor sorg over Chow som døde til tross for omfattende medisinsk behandling. Politiet sier at de vil etterforske saken for å finne ut hva som skjedde.
Omfattende demonstrasjoner har preget Hongkong i fem måneder. De ble opprinnelig utløst av en omstridt utleveringslov som siden er blitt trukket tilbake, men har fortsatt med krav om styrket demokrati og reformer.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.