Fredag 8. november 2019
Jürgen Klinsmann inn i Hertha-styret
Jürgen Klinsmann er tilbake i tysk fotball etter ti års fravær. Han blir styremedlem i Hertha Berlin, opplyste klubben fredag.
Publisert: 08 November 16:26
Jürgen Klinsmann er tilbake i tysk fotball etter ti års fravær. Han blir styremedlem i Hertha Berlin, opplyste klubben fredag.
Klinsmann vant både VM og EM som tysk landslagsspiller og hadde også stor suksess som landslagssjef, med VM-bronse på hjemmebane i 2006. Han har ikke vært involvert i tysk fotball siden han i 2009 fikk sparken som trener i Bayern München.
Siden var han i flere år landslagssjef for USA, men han har ikke hatt jobb i fotballen siden han var ferdig i den jobben i 2016.
Nå skal Klinsmann involvere seg i hovedstadsklubben som har Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i stallen. Investoren Lars Windhorst økte fredag sin eierandel i klubben fra 37,5 til 49,9 prosent, det meste en investor utenfra har lov til å eie i en tysk klubb. Eierandelen gir ham rett til å utnevne fire av de ni styremedlemmene, og en av de plassene går til Klinsmann.
– Jeg er glad for med ett slag å bli del av det mest spennende fotballprosjektet i Europa, og attpåtil i en klubb jeg føler meg knyttet til, sier Klinsmann til klubbens nettsted.
– Jeg er overbevist om at jeg med min erfaring og mine kontakter kan bringe noe som bidrar til at dette samarbeidet blir vellykket.
Klinsmann var allerede medlem av Hertha, som er hans fars favorittklubb. Hans sønn Jonathan var fra 2017 til 2019 tredjekeeper i klubben, men Klinsmann junior forsvant til sveitsiske St. Gallen da kontrakten hans ikke ble fornyet i sommer.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.