Fredag 8. november 2019
Kvinnelandslaget med nytt steg mot EM da Nord-Irland ble slått 6-0
Caroline Graham Hansen bidro med to mål og en assist da Norge tok et nytt steg mot EM-sluttspillet i England med 6-0 over Nord-Irland fredag.
Publisert: 08 November 20:09
Caroline Graham Hansen bidro med to mål og en assist da Norge tok et nytt steg mot EM-sluttspillet i England med 6-0 over Nord-Irland fredag.
Med ti mål og seks assist på de fire første kvalifiseringskampene topper Barcelona-stjernen alle listene for målproduksjon i kvalifiseringen.
– Dette var kjempebra. Vi spilte en god kamp, og det var gøy å spille, sa Graham Hansen til NRK etter kampen foran 6709 tilskuere i Stavanger.
Lisa-Marie Utland slo an tonen med to mål i det første kvarteret. Reading-spissen spiller med ansiktsmaske etter at hun nylig brakk nesa i seriekamp mot Manchester United, men hun ofret seg i duellene fra start og ga Norge en pangstart. Etter to og et halvt minutt satte hun Karina Sæviks innlegg i tomt mål, i det 12. minutt vant hun en hodeduell og nikket inn Ingrid Moe Wolds innlegg.
– Jeg fikk en smell i magen i den situasjonen og mistet pusten, forklarte hun om hvorfor hun vinket på hjelp etter det målet.
Utland misset noen sjanser til å fullføre sitt hattrick, men i stedet scoret Guro Reiten og Ingrid Syrstad Engen hver sin gang før Caroline Graham Hansen sto for de to siste.
Sistnevnte er oppe i ti mål i kvalifiseringen og leverte også sin sjette assist. Med det topper hun listene blant alle spillere på de 47 lagene som deltar i kvalifiseringen.

KontrollGraham Hansen var nest sist på ballen da Reiten skjøt 3-0 i krysset i det 51. minutt. Reiten la deretter et hjørnespark på hodet til Engen, som i Maria Thorisdottirs skadefravær vikarierte som midtstopper, før Graham Hansen skjøt inn 5-0 på pasning fra Wold.
På overtid satte Barcelona-stjernen også 6-0 på pasning fra Reiten, og dermed fikk Norge samme resultat som i bortekampen mot nordirene.
– Jeg er kjempefornøyd med hvordan vi gjennomførte kampen. Vi hadde kontroll i 80 av 90 minutter og slapp aldri Nord-Irland inn i kampen, sa landslagssjef Martin Sjögren til NRK.
– Det var artig å spille stopper i en slik kamp. Jeg fikk være med å styre bakfra, sa Engen om sin uvante rolle.
Norge innledet kvalifiseringen med tre bortekamper og vant dem til sammen 26-1. Etter den første hjemmekampen har Norge 32 mål, ett flere enn Tyskland som inntil fredag var mestscorende lag i EM-kvalifiseringen.

KvalifiseringsrekordKvinnelandslagets publikumsrekord på 10.830, som ble satt da Norge slo England i Bergen i august, overlevde fredagens kamp, men med 6709 satte kvinnelandslaget ny rekord for kvalifiseringskamper på hjemmebane.
Nord-Irland er nummer 56 på FIFA-rankingen, 44 plasser bak Norge, og var ikke i nærheten av å stikke kjepper i hjulene for Sjögrens lag på veien mot et nytt sluttspill.
Norge har fortsatt ikke møtt Wales, som er høyest rangerte grupperival (33.-plass), men waliserne avga poeng hjemme mot Nord-Irland (2-2). Intet tyder på at Norge vil ha problemer med å sikre gruppeseieren og kvalifisere seg til EM-sluttspill for 12. gang på rad.
Sluttspillet i 2021 foregår i England, der kvinnefotball surfer på en popularitetsbølge. Det er solgt over 90.000 billetter til landskampen mot Tyskland på Wembley lørdag.

Norge spilte sin siste landskamp i år og tok den 12. seieren på 17 kamper. Det ble fire tap, deriblant for England i VM-kvartfinalen, og en uavgjort kamp (som ble fulgt av straffeseier mot Australia i VM).

(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.