Fredag 8. november 2019
Snøfall i sør og øst førte til store forsinkelser i trafikken
Vinterens første snøfall førte til glatte veier og store problemer i trafikken på Østlandet fredag ettermiddag og kveld.
Publisert: 08 November 20:24
Vinterens første snøfall førte til glatte veier og store problemer i trafikken på Østlandet fredag ettermiddag og kveld.
– Vi får fortsatt meldinger om enkelte små uhell, men det ser ut til at det meste har løst seg opp etter at det har blitt strødd de fleste steder, sa operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB i 20-tiden.
– Tidligere i ettermiddag var det imidlertid veldig utrivelig enkelte steder, sier Grøttum.

Budstikka meldte fredag kveld om lange køer på E18 vestover ut av Oslo.
– Det er ikke stillestående kø, men den er saktegående, sier Grøttum.

Skolebusser kollidertePolitiet i Oslo fikk fredag formiddag mange meldinger om svært glatte veier, også på hovedfartsårene.

To busser med skolebarn kolliderte ved Halsbukta på Nesøya i Asker like etter klokka 15.30 fredag. Barna ble sperret inne i bussene etter kollisjonen, men ingen ble fysisk skadd, skriver Budstikka.
– Som alle andre steder i distriktet, er det såpeglatt på stedet, opplyste politiet.
Statens vegvesen saltet og strødde gjennom dagen. Vegtrafikksentralen øst meldte fredag ettermiddag at «alt av mannskap» var ute og jobbet for å hindre trafikkuhell.


Seks biler var involvert i en kjedekollisjon på Røykenveien ved Bondi i Asker fredag ettermiddag. Ingen personer ble skadd, men det ble materielle skader på bilene som var involvert. Veien var stengt etter kollisjonen, men åpnet igjen ved 16.30-tiden.

E18 ble i en periode stengt ved Kråkstad utenfor Ski etter at tre biler var innblandet i et uhell ved 13-tiden. Det ble ikke meldt om alvorlige personskader.

En personbil og en minibuss med elleve passasjerer frontkolliderte i Vestby fredag ettermiddag. Totalt seks personer ble fraktet til legevakt for sjekk, skriver Østlandets Blad.
– Det er ikke snakk om alvorlige skader, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt til Vestby Avis.


Ikke ventet store mengder snøOgså i Agder var det snø i lufta, og politiet minnet om hvor viktig det er med gode dekk på bilen.
Ifølge værvarslene skal det fortsette å snø mange steder både fredag kveld og lørdag formiddag, men ikke i store mengder. Meteorologene har likevel sendt ut farevarsel.
Fra fredag formiddag til lørdag kveld er det varslet sludd og snø, lokalt 5–10 centimeter i Vestfold, Østfold, Buskerud, Oslo, Akershus og Hedmark. EMBED START Image Trafikken på E6 ut fra Oslo fredag ettermiddag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix EMBED END Image EMBED START Image Tett trafikk på E18 gjennom Bærum fredag formiddag, der snøvær førte til glatte veier. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix EMBED END Image (©NTB)
Lørdag 18. januar 2020
TIL TOPPS? Interne feider, milliardærer og riksretts­saken mot Donald Trump kan styrke elitefavoritt Joe Bidens vinner­sjanser.
Lørdag 18. januar 2020
PLAN: SV vil nå måla i Parisavtalen gjennom prosjektet «grøn ny deal». Eit av tiltaka er å kjøpe kriseramma norske verft, for å gjere dei ­grøne og sikre at arbeidsplassane blir i Noreg.
Lørdag 18. januar 2020
• Da Facebook åpnet sitt første norske kontor i 2016, holdt statsminister Erna Solberg åpningstalen. Hun sammenliknet Facebooks formidable vekst med fargefjernsyn og sa at vi i dag «har innsett at farge-tv er en god ting». Nettstedet...
Lørdag 18. januar 2020
Skattedirektør Hans Christian Holte er skeptisk til at flere land inn­fører nasjonal digitalskatt. – Det kan svekke krafta i den internasjonale prosessen, sier han.
Lørdag 18. januar 2020
Overtramp: Alle disse skandalene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.
Fredag 17. januar 2020
INGEN HAST: Norge har ennå ikke fått nok informasjon fra USA til å ta stilling til likvideringen av Irans toppgeneral, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Hun vil ikke sette noen tidsfrist.
Fredag 17. januar 2020
• Siv Jensen truer med å gå ut av regjeringen hvis ikke Frp får større gjennomslag etter at partiet tapte dragkampen om å hente hjem IS-kvinnen fra Syria. For Frp har de siste årenes regjeringsdeltakelse vært en stor nedtur. Da...
Fredag 17. januar 2020
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen gir Konkurransetilsynet ny marsj­ordre: Kampen mot internasjonale IT-giganters markedsdominans skal trappes opp.
Fredag 17. januar 2020
KLAR TALE: Det er uholdbare tilstander i luftambulansetjenesten, sier Margit U. Kristoffersen fra gata i Alta. Hun er ikke alene om å mene at staten bør inn og overta ambulanseflyene.
Torsdag 16. januar 2020
• «I den nye Oslo-skolen må tillit og ytringskultur følges av en opplevd bedring av sårbare barns skolehverdag», skriver 42 lærere ved Mortensrud skole i et innlegg i Dagsavisen tirsdag. De skriver for å uttrykke støtte til kollegaer ved...