Fredag 8. november 2019
Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot tre stedøtre
En mann i 60-årene fra Østfold er tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep mot fire mindreårige – deriblant tre stedøtre – i en periode på 13 år.
Publisert: 08 November 10:42
En mann i 60-årene fra Østfold er tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep mot fire mindreårige – deriblant tre stedøtre – i en periode på 13 år.
Påtalemyndigheten har varslet at det kan bli aktuelt å be om at tiltalte dømmes til forvaring for forholdene. Overgrepene skal ha funnet sted i perioden mellom 2000 og 2013.
Mannen hadde ifølge tiltalen seksuell omgang med den ene stedatteren flere ganger da hun var under ti år gammel. Overgrepene skal også ha fortsatt ved gjentatte anledninger da hun var mellom ti og 14 år gammel.
Han skal også ha hatt seksuell omgang med en annen stedatter da hun var under 14 år gammel og flere ganger i årene som fulgte.

Særdeles skjerpendeEn tredje stedatter er også fornærmet i saken. Mannen skal flere ganger ha kommet inn på soverommet hennes og foretatt seksuelle handlinger da hun var under 16 år gammel, ifølge tiltalen. Det omtales som særdeles skjerpende omstendigheter at mannen misbrukte tillitsforholdet til jenta og at overgrepene foregikk over lang tid.
Ifølge tiltalen hadde mannen også seksuell omgang med en fjerde jente flere ganger før hun fylte 14 år. Dette skal også ha skjedd ved en anledning da hun var mellom 14 og 16 år gammel, ifølge tiltalen.

For retten neste årEt tilleggspunkt i tiltalen er at mannen har hatt seksuell omgang med personer under 18 år som står under hans omsorg, myndighet eller oppsikt.
Han er også tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang med en kvinne flere ganger mellom 2013 og 2014 ved å utnytte et avhengighetsforhold og tillitsforhold siden han var hennes husvert og/eller støtteperson.
Saken skal etter planen behandles i Nedre Romerike tingrett over ti dager i februar neste år.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.